Djuren och Jag

Alla inlägg under augusti 2011

Av djurenojag - 15 augusti 2011 10:12

Det är kallt, det är kvavt, fuktigt, grått och regnigt! Nu har vardagen återigen knackat på dörren. Tur att jag röjde upp på kontoret förra veckan.Känns lite vemodigt att sommaren lider mot sitt slut. Känner mig inte alls redo för en höst och vinter ännu! Hann ju inte ens använda alla sommarkläder!Nåväl, bara att gilla läget!//

Av djurenojag - 14 augusti 2011 20:45

R-m, jag och vovvarna har varit iväg på tävlingshelg. Var ett jättebra boende där vi fick en hel våning för oss själva och varsitt rum. Tror Bangsi mest sov hos R-M och Ludde inne hos mig. Kul att byta matte ibland??? Hur som helst så fick de massa bus och lek hela eftermiddagen och kvällen igår och trivdes nog som fisken i vattnet. Själva installerade vi oss i stugan för att sen korka upp vinet- ja, fast vi hämtade pizza först:-)

Vi var ialla fall på plats i tid imorse när det var dags för incheckning:-)

Vädret var också med oss. Även om jag hade önskat varmare väder, så var det skönt för jyckarna och uppehåll!

Bangsi startade som nr 14 och Ludde som nr 31, utav 41 ekipage....eller var det 42?!

Var jätteskönt att klara utav det tidigt, eftersom mina tävlingsnerver inte är som de ska. Tyckte inte att det gick så bra som jag hade önskat, men tydligen så var det inte så illa, då vi slutade på en fjärde placering med 97 poäng!!:-)

Ludde tror jag kom på tjugotredje plats med 80 poäng. Han var superduktig, men precis vid en skylt så smällde det till så a l l a reagerade, inklusive Tuddis....så tyvärr fick de stort poängavdrag där. Annars så var han kanonduktig!!

Som vanligt så består ju tävlandet i en himla massa väntande också. Tror vi väntade nästan 2 timmar på att få våra protokoll, vilka är viktiga att få med sig hem. Domaren hade skrivit att vi hade ett jättefint samarbete!:-)


På hemvägen stannade vi flera gånger så vovvarna fick ut och röra lite på benen och uträtta behov. Trots det så gick hemresan relativt fort....

Somnade till en stund på soffan och vaknade med halsont!!!:-((( Bangsi har jag inte sett till, men ska väcka honom nu för en promenad, så vi alla kan bädda ner oss tidigt. Husse börjar jobba imorgon och matte ska också ta itu med lite jobbnytta!

Här kommer helgen i bilder:


                              R-M hade varit jättegullig och tagit med sig en turmaskot på sin hundväska! Denna lilla nalle var " In memorian av Neo".....så kanske det var den som såg till att det gick så bra för oss alla!:-)   *kärlek*


//

Av djurenojag - 12 augusti 2011 22:07

Länge sedan jag hade ett migränanfall, men inatt och halva dagen idag har jag mest kvidit med huvudet under filten. Som tur var så mådde jag mycket bättre framåt eftermiddagen då det tog itu med både det ena och det andra.

Mina garderober är äntligen sanerade! Var på tiden kan jag meddela. Sen blev det ju förstås rallyträning med vårt standardsällskap.

Karln och jag grillade ikväll. Var ett tag sedan, men lika gott som alltid.

Nu är Bangsi badad och doftar ljuvligt. Imorgon bär det av mot Norrtäljehållet, så turnébilen är så gott som packad. På söndagen är det dags för rallytävling!! Jag har startnummer 14 och R-M nummer 31. Läge att plocka fram tävlingsnerverna!! Vi kommer att bo på ett B&B..typ....kursgård......varsitt rum med dubbelsäng! Ja, vovvarna måste ju ha en varsin säng också, så de är utvilade och på topp till söndagen!

Vi säger också stort GRATTIS till Gunilla idag, som fyller år!!!

GRATTIS!!!!


00.10 ikväll...eller imorgonbitti är det Vetenskapens värld på TV:n och ska handla om Eyjafjallajökull och vulkaner. Mycket spännande, så ska verkligen försöka hålla mig vaken!


Dags att gosa upp bland mina pojkar i soffan:-)

//

Av djurenojag - 11 augusti 2011 22:45

Jahaja...Törs ju knappt berätta, men här har det varit lite hjärnskakning och en käke som är ihopvikt;-P  Ludde och jag blev lite väl närgångna igår på träningen. Stackars Ludde har säkert också ont i huvudet?!

 Det regnade ju en del, så vi avstod rallyträning och körde lite allmän lydnad. I vilket fall som helst, så var vi duktiga som trotsade vädret och tränade trots ösregn och åskskurar.

I tisdags var det vallningskurs igen. Hur kul som helst. Trodde inte från början att det skulle vara så här kul och att Bangsi skulle vara så taggad. Längtar redan tills nästa tisdag. Men först ska R-M, Puddis, jag och Bangsi åka iväg och tävla rally. Vi har hittat ett mysigt boende nära tävlingsplatsen och åker bort hela helgen. Mys!


  


Hästarna har haft semester, men nu börjar ridabstinensen slå till, så imorgon kan jag nog inte stå emot längre. De kan ju liksom inte vila sig i form hur länge som helst! Är SÅÅÅ sugen på att köpa en till häst när jag är på Island...............Samtidigt som jag bestämt mig för att ta föl efter Tritla. Ja, undrar hur det här ska sluta........Jag som skulle börja med vandrande pinnar eller marsvinsuppfödning.


Sötebrödsdagarna börjar närma sig sitt slut. Har jobbat några dagar nu, men får förhoppningsvis några fler, innan det är dags för allvaret på riktigt. Vill inte att sommaren ska ta slut!!!! Usch, har verkligen döångest för kommande höst och vinter. Men...Jag ska leva här och nu och njuta av varje dag!


Och nu ska jag avsluta dagens njutning med att leta upp kudden och nanna lite. Ett varmt och gött bad i badtunnan avslutar ju knappast kvällen sämre:-)

Tjing!

//

Av djurenojag - 8 augusti 2011 21:03

Oavsett så hinner jag verkligen inte med att blogga så mycket just nu. Tänker varje dag att ; DET HÄR ska jag skriva om.....men i slutänden så blir det inte så.

Nu är jag ialla fall här. Förra veckan var hundvecka, med massor av träning och vallningskurs. Helgen var tillägnad hästarna och alkoholen;-) Ridkursen var kanon! Så kul att rida för samma instruktör som ser hästarna från gång till gång. Tycker själv att mina gjort enorma framsteg, vilket R bekräftade. Om det sen är sant eller inte, det struntar jag i :-) På kvällningen hade vi lite plojridning som alla var med på! Hur skoj som helst! Hästarna var taggade till tusen och tyckte nog det var minst lika kul som oss ryttare. Att j a g sen var den enda som trillade av, pratar vi tyst om. Dessutom gled jag av i stillastående!!! Skyller på de tajta jeansen jag hade på mig;-)

Döttrarna Ivarsdottir lärde oss gamlingar att dansa....En syn jag hoppas alla kommer att kunna få bort ifrån näthinnan inom kort!

Tack till Camilla & Ivar samt Ragnar för en superhelg!!!



Idag blev det rallyträning igen. Imorgon vallning. Onsdag rally"kurs" och till helgen mot Norrtäljetrakten för rallytävling.  


**************************************************
*****************


Äntligen bestämde sig J för att avslöja hemligheten! Igårkväll berättade han för H att hennes 25-års present blir en veckas resa till Island. Jag har ju varit tvungen att vara lite hemlig angående detta. Jag visste ju om det, och fick själv en resa i morgongåva av maken. Nu har vi bokat och längtar..............

Ska bli så skoj att få visa dem Island och hoppas att de alla kommer att uppskatta det lika mycket och förstå kärleken till detta land:-)

L Ä N G T  A R!!


                                        ******************

I övrigt så känns det som att sommaren börjar lida mot sitt slut. Hemskt att säga det när det bara är början på augusti, men höstluften känns. Sambon har semester veckan ut, sedan börjar hans allvar. Själv har jag haft semester ifrån telefonbokning vilket har känts fantastiskt lyxigt. I övrigt har det varit lite annat jobb, men inte så jag ska klaga. Det ingår liksom med att vara egen. Ska bli kul att komma ner och köra lite race i U-a snart dock. Sen börjar ju instruktörsutbildningen...och mer plugg till legitimationen. Så brist på aktiviteter har jag inte. Snarare en form utav tidsbrist.........


Oj, vilket mastodontinlägg det blev. Hmm, får ta mig i kragen och blogga oftare.

På återseende!

//

Av djurenojag - 5 augusti 2011 10:19

                       

 Efter en fullspäckad dag, vaken natt och dötrött matte, så somnade vi gott tillsammans:-)

Av djurenojag - 4 augusti 2011 11:46

Har samlat på mig en hel del bilder, men har inte haft tiden att lägga in dem på datorn, tillika bloggen. Men förr eller så kommer det.......Igår gjorde jag klart storstädningen, sen en härlig ridtur på Dromi, då vi red till sjön och tog oss ett dopp. Hem och duscha för att åka iväg på onsdagsträningen i rally. "Bara" 6 ekipage igår, men de har verkligen blivit duktiga. Några verkar t o m sugna på att prova tävla.:-)Hem och kasta i mig lite mat och sen iväg på Tritla.Pusta någon timme för att sen i värsta ligistmundering bege mig iväg med H för nattavak i hästhagen. Ingen jaktlycka inatt dock.....kom isäng vid 04.00 och nu är jag T R Ö T T!Pjakkur fyllde 1 år igår!!! Han inte med något större firande, så det tar vi till kvällen när han kommit in igen!! Men först ska vi på prova-på-vallning ikväll. Ja, inte med katten då, utan med busfröet Bangsi, Ludde och Ossi! Ska bli superspännande att se om B har nån instinkt eller om han blir livrädd för fåren och springer hem;-PFörst lite vila till, sen ridning....Är Ragnarkurs hela helgen och imorgon ska de få en vilodag!Tjing!!//

Av djurenojag - 2 augusti 2011 23:53

Som en blixt från klar himmel så fick jag ett enormt ryck idag. Fönstrena putsade....och som alla kvinnor vet så föder det ena, det andra. Från fönsterputsning till att plantera om blommor till att torka lister, till att möblera om....etc.Räddningen kom på kvällen när H räddade mig för en ridtur. Idag blev det fröken Svart som fick sig en omgång och jäklar......vilken förändring den hästen genomgått!! Hon är MIN klippa!!!<3Antiklimax var att komma tillbaka in och insåg att jag glömt bort kaoset jag lämnade efter mig för ridningen. Men........genier behärskar kaos, sägs det:-DOch by the way- 07.20 imorse var R-M och jag på BHK och tränade imorse!.....så NU lockar sängen!Natti natti!!!//

Presentation

Oäkta dalkulla med djur som yrke, hobby och livsstil.

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards