Djuren och Jag

Alla inlägg under april 2012

Av djurenojag - 4 april 2012 09:15

...när man inte kan skilja på begreppen "data" och "dator"!Får nästan magknip när man säger "datan" om "datorn"!Data betyder information! Dator betyder maskin som kan lagra, bearbeta information och utföra beräkningar. Data kan lagras på många olika sätt och inte alls nödvändigtvis i en dator! //

Av djurenojag - 4 april 2012 07:40

Idag vet jag att jag lever. Skulle enhandsgreppa kaffekoppen, men si det gick inte. Har full förståelse för hur hemskt det måste vara för människor med artros!!:-( Blir väl en perfekt dag för ridning då jag omöjligen kan bli fast i handen;-) Först telefontid och xarbete........Sen blir det väl dags att göra kvasten redo för avfärd:-) Där jag kommer ifrån drar man till Blåkulla på Skärtorsdagen... Här åker man en annan dag.Blir lite sentimental när jag tänker på barndomens påskfirande. Vi var ett gäng ungar( ca 8-10) som gick flera mil i ur och skur som påskkärringar. Där vi växte upp bodde en hel del ensamma äldre människor och vi hade i veckor innan bakat tillsammans. Hade matbröd, bullar, sockerkakor och småkakor som vi fyllde skrindor med och drog runt på. Det uppskattades väldigt av dessa ensamma äldre att få lite gott att fylla frysen med. Istället för att de suckade och gömde sig bakom gardinerna när påskkärringarna kom, så var det för dem årets högtid:-)Så, än idag värmer det i hjärtat när jag tänker på i hur många år vi gjorde goda gärningar!//

Av djurenojag - 3 april 2012 18:30

Det ena ledde till det andra, vilket betyder att jag, katten och hunden har varit utomhus HELA dagen! Efter lite klickerträning och bus, fick hunden iaktta och övervaka medans jag har krattat tomten, klippt ner häcken och rensat alla buskar. Nu är jag slut i kroppen!Kastade mig in i duschen och sen ner och vaccinerat mig andra boosten med TBE. Nu är ialla fall några vårmåsten strukna från listan och jag lär ha redig träningsvärk i armarna imorgon.Nu ska jag softa med gott samvete!//Ps! Fick ett makabert mms ifrån kära kollegan igår, om att min tupp blivit sjuk, tappat huvud, fötter och fjädrar;-)Hahaha! Tuppen hade blivit slaktad och åkte ner i gryta ikväll:-)Tror nog att jag får en ny tuppelitupp vad tiden lider:-)))) jobbar hårt på att hitta en bra bostad åt dem bara:-)

Av djurenojag - 3 april 2012 10:06

Hur mycket jag än skriver och lägger till i xarbetet, så saknas det hela tiden ca 1,5 sidor!!! Gahhh!!!Blir tossig!!!Fick ett ryck att rida igårkväll efter det slutat blåsa. Så himla underbart att ljuset är tillbaka! Lyx att kunna sticka ut efter 18.00 och det fortfarande är ljust! Vet liksom inte vad som hänt med Dromi, men de senaste veckorna har han gått helt suveränt! Takten sitter, tempoväxlingar likaså samt att han hittat formen och är mycket mer avslappnad! Han har mer att ge den grabben!!:-)T gör också framsteg hela tiden! Just nu är jag väldigt glad över mina stora fyrbentingar. Vad gäller de mindre varianterna, så gör inte de heller mig besviken. Håller på klicka in lite trix på Bangsi. Han är så klickerklok den jycken....bara han ser klickern så testar han allt han kan, innan han kommer på att det är nåt nytt vi ska jobba på!Det var dagens djurliga uppdatering!Längtar efter värmen igen....är så mycket jag vill pyssla med ute! Kuvösen behöver en uppdatering, buskar ska klippas ner, altantaken regöras och planering för mina kommande äggkläckare:-) nåja, det hinns säkert med vad tiden lider!Back to work...//

Av djurenojag - 2 april 2012 14:50

Har varken haft tid eller direkt lust att blogga, men nu ska jag ta tag i det igen:-) Väntar fortfarande surt på appen, men med tanke hur länge de lovat att den ska komma, så lär man väl få vänta till jul...

Större delen av mitt liv har gått åt till att skriva på examensarbetet. Nu är det dock ivägskickat till min andra hälft, för att han ska få snygga till layouten (jag bara orkar inte), så får vi se om det blir godkänt;-) Skulle vara så skönt om jag kunde skicka in det snart. En stor sten skulle lätta ifrån min kropp!

Hemmet håller på att förfalla och mitt kontor ser som vanligt ut som ett bombnedslag. Men den tid som blivit över har gått åt till djuren. Tur att inte vovven ser ut i pälsen som det gör på mitt kontor;-) Vi han med lite gott fika hos Goms också såklart:-)

Jobba hinner jag faktiskt med också. Ett skönt avbrott i studierna. Igår var R-M och jag till Kopparbergs BHK, då var inbjudna för att visa upp rallylydnaden som sport. Förvånansvärt många som var intresserade, frågade massor och provade på! Skoj!! Sen tog vi en långpromenad innan vi åkte hem. Vi gick och vi gick, så vi var nästan på väg att ringa fjällräddningen, men till sist kom vi tillbaka med två törstiga lurvar.

Våren har gjort ett litet uppehåll och igår föll det snö som låg kvar ett tag på marken. Usch!! Längtar efter värmen igen. Strumporna har fått åka på igen, men som sagt, ytterst temporärt och bara termometern tar sig över + sträcket så åker de av igen.

Efter jag kom hem från jobbet i fredagskväll, fick jag ett spontanryck, så grillen åkte fram och vi gjorde cola-potatisar till det. Så jäkla gott!! Har fått receptet av Camilla & Ivar som har bjudit på det på ridkurser. Mumma!!

Lördagens nachostallrik med en kall en!

  

Visst har Pjakkur en juste vila-stil?!


    

Mina kära Bloomingbyxor kom för ett tag sedan. *kärlek*


 

En bild som jag fått låna utav Pernilla Engstrand, som hon själv tagit på sin härliga lilla Phille!!

Hahahaha, ett gott skratt förlänger livet!! Så här ser INTE Bangsi ut;-) Men det är en beardis under all mud!!


 

Fredagens oxfilé kastad på grillen! Debut!!


  

De finaste!!! <3 (foto: R-M Gomersson)


 

En underbar ridtur med fröken svart. Vi hittade massor med blåsippor. Tyvärr var fröken lite för piggelin, så hon tyckte inte alls att vi skulle stanna och knäppa kort på dem.

  

 

Me instruerar en prova-påare i rally på Kopparbergs BHK och öppet hus-dag!


Sidärja. En blandad kompott kan man väl lugnt säga?!

Vi får väl se när jag dyker upp igen!:-)

Tjing!!

//  


Presentation

Oäkta dalkulla med djur som yrke, hobby och livsstil.

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards