Djuren och Jag

Alla inlägg under september 2012

Av djurenojag - 25 september 2012 11:55

Hittade en väg genom buskar och snår vid riksvägen, för att ta ut hundarna på en liten promenad. Bangsi tycker inte att det är jättekul med alla oljud ochjag har definitivt givit upp det där med ridning. Kan ju inte traska runt hela byn med sadel och dyl.
Är det såhär det känns att vara en brottsling och sitta med fotboja????
Nåväl, tur man är hemmakär!!:-))))
//

Av djurenojag - 25 september 2012 09:10

Tycker mig se att det går en trend i att nyheterna har idétorka, eller bara ska skrämma befolkningen. Igår vid sänggåendet tittade vi som vanligt på Nyheterna - och att jag bara inte kan låta bli! Det är inte bra för mitt blodtryck!:-)
En stor "nyhet" om att föräldrar inte har råd att låta sina barn idrotta!
För det första: När blev detta en nyhet!? Så vitt kan jag minnas från barndomen så har det A L L T I D varit så!!
För det andra: När de pratar om idrott så handlar det A L L T I D om fotboll av någon anledning?!! Finns väl hur många olika sporter än bara fotboll???

Dessutom så intervjuade de en mamma som var mammaledig och inte hade råd. Risk för ramaskri nu då, men hallå!! Har man inte råd att ha barn så kanske man ska fundera på hur många barn man ska ha!?! Har sagt det förr och säger det igen! Barn är en gåva och ingen självklarhet. Inte kan jag köpa på mig 15 hästar och 711 hundar för att sen beklaga mig
att jag inte har råd att sköta om dem eller handla saker de bör ha?! Ok, kanske inte världens bästa jämförelse, men ändå! Barn kostar pengar och man bör väl anpassa antalet barn efter sina ekonomiska förutsättningar och inte förlita sig på att staten ska betala allt? Sen finns det naturligtvis händelser som gör att man hamnar i en oönskad situation som är oförutsägbara!

Jag tjatade under hela min barndom
om att jag ville gå på ridskola, men mina föräldrar hade inte råd. Ja, vad jag har skrivit, så kanske de inte borde ha skaffat mig. Dock är det nog lite skillnaden från då, att fler kvinnor var "hemmafruar". Mamma valde att vara hemma med oss vilket gjorde att vi bara hade en inkomst, samt att pappa blev sjuk. Idag lider jag inte av det. Jag hade min egna inkomst och var 27 år när jag äntligen började på ridskola:-) Så det är aldrig försent!:-)

Av djurenojag - 24 september 2012 13:31

Nu är man ingrävd ett tag...
Så enkelt det ser ut- krasch, boom - så var den asfalten ett minne blott. Ja, alla el/teleledningar ska ner i marken och sen ska Spendrups ha massa vatten, så Skeppmora är ingenting annat än en stor byggarbetsplats just nu. Blir nog bra när allt är klart...eller?
Blivit pälsvård på de bästa (fotot taget INNAN) och så lite sollapning:-)

Av djurenojag - 24 september 2012 08:58

Är på benen idag-alltså lever jag!:-D
Då är det bara att ta tag i att sanera sjukstugan... Pappershögarna på skrivbordet får allt vänta till imorgon, då vädret ska bli höstruskigt-igen!
Inatt har det varit minusgrader igen, så snart borde knotten vara ett minne blott?!
Först en stor kopp thé och få upp hundarna ur sängen. Liten korv har alldeles nyligen lärt sig komma upp i sängen alldeles själv, så där är nya favoritplatsen:-)
//

Av djurenojag - 23 september 2012 20:05

Vilken otroligt kass helg!! Inte nog med att fredagen sög musten ur mig. Kom hem och fick migrän. Låg i princip hela lördagen och tyckte synd om mig själv, med huvudvärk och ont i hela kroppen. Inatt kom "magsjuka" som ett brev på posten, så även denna dag har spenderats på toaletten/sofflocket!
Fy!!! Kan det inte bara vända nu?!??!!
Tur att vovvarna, dels har stort utbyte av varandra, men också haft husse som ompysslare:-)
Hästarna stod inne i nästan ett helt dygn, för att få torka till i tassar och mage!! De led inte en sekund, utan trivdes under tak och se regnet ösa ner utanför!
Nu ska det "knarkas" piller, så jag får sova och bli av med alla basillusker!
Imorgon vill jag vara på benen igen!!
//
bild lånad från FB- minns tyvärr inte ursprung. Vill nån anmäla så tar jag bort den. Så här ser det ut hemma hos oss för det mesta;-)

Av djurenojag - 21 september 2012 18:06

Den här dagen kommer absolut att gå till historien som än utav de sämre dagarna!! Inte nog med att vi haft tokmycket på jobbet, så har det mesta tagit längre tid än vanligt och jag har bränt av ett antal tusen steg. När jag så kommer ifrån jobbet, 2,5 h senare än normalt, så har jag nu de sista 45 minutrarna suttit i bilkö!!! Gissa om mitt humör är på topp!!!.....
Som pricken över i:et kom mensen under dagen också!!' Tjoohoo, eller inte!!!
Nu vill jag bara HEM och dra täcket över huvudet och vakna upp en annan dag!!

Av djurenojag - 20 september 2012 19:01

Imorgon U-a!!:-) Bilresan dit med Morgonpasset på radion är en fröjd. Hemresan brukar oftast vara en pain in the...! Kan väl fint säga att jag pratar väldigt mycket med mina medtrafikanter som är ute och "söndagsåker".
Ridningen gick bra idag! Vovvarna har både promenerats och kastats i badkaret. Liten ä l s k a r lera!!! Ju geggigare dessto roligare! Fnys:-)
Fin dag med kall morgon!!! Ska bli minusgrader inatt.....//

Av djurenojag - 19 september 2012 11:56

Idag är jag glad över telefontid, då det innebär att jag inte behöver ta itu med måsten innan den är över! Känns bra efter en "täskig" natt!

Idag blev jag otroligt upprörd över människor som tyckte att "rånade mannen på tågspåret" fick skylla sig själv för att han var så full!!
Det måste ju då betyda att sådana nänniskor också tycker att fulla tjejer/killar som blir våldtagna också får skylla sig själva?!??? *upprörd*
Men överlag så borde man oavsett aldrig överge en överförfriskad vän eller bekant i sin ensamhet...Att se till att personen kommer hem i säkert förvar kan väl knappast vara för jobbigt?!
//

Presentation

Oäkta dalkulla med djur som yrke, hobby och livsstil.

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards