Djuren och Jag

Alla inlägg under oktober 2013

Av djurenojag - 16 oktober 2013 21:41

Nej, jag är inte emot jakt. Inte alls faktiskt. Är själv uppväxt med en jaktälskande far och en frys... nä, två frysboxar konstant fyllda med diverse vilt. Men fortfarande tycker jag i n t e att det är okej att man vill utrota varg. Att köra med argument som att "vår stackars tradition löshundsjakt är snart förbi" känns ganska..... löjlig. Och jag undrar... hur kommer det sig att så många jakthundar blir skjutna under... tex älgjakten? Misstar man en jakthund för en älg - ja, då kanske någon borde dra in licensen?!?! Min personliga teori är naturligtvis att det finns jägare som ser varje chans att få knäppa en varg! Idioti! Och kan man inte heller skilja på tex. älghund/Jämte... och en varg...Hmm, då har man inte sett så många vargar.
Själv är jag livrädd för att stöta på björn....Struntar jag att gå i skogen för det? - Nä, inte alls faktiskt. Vill jag ha björnen utrotad? - Nä, faktiskt inte det heller...
Men jag vill att jakten, oavsett vad som ska jagas, ska i första hand ske i naturvårdande syfte och inte enbart för skjutglädje. Då finns det faktiskt skjutbanor! Det är ju inte så att vi, 2013 behöver jaga för födans skull.
Och nej...Inte ska vi väl ändå begöva vara rädda för att vargen ska äta upp all älg? Det klarar bilar så bra av ändå!:-)
//

Av djurenojag - 16 oktober 2013 06:50

från min kära vän L...och det gjorde min morgon. Min trötta morgon!
Finns alltså en grupp på FB som visar hur hem faktiskt ser ut hos många:-) lite smått kaotiskt sådär:-)
Nu ska jag inte alls kritisera de vita fina sterila modema hemmen med old style. Det är jättefint och jag beundrar dem som orkar fixa och dona stup i ett!! Absolut!!
Men vad alla inredningstidningar missade är... bl a... vi som har husdjur!!!!
Jag fick ett ryck för två år sedan, att tapetsera och måla vår stora hall i vitt!! Mitt största misstag?!?? Snart är jag igenom väggarna av allt torkande och putsande av att få bort lerfläckar efter tre långhåriga vovvar när de kommer in efter en promenad.
Jag snubblar varje morgon över nåt märgben eller pipleksak som ligger utspridda överallt, för att lillkillen ska välja dem istället för att ge sig på möblerna.
Eller alla fleecefiltar från Rusta för 29:-/st som pryder det mest i vårt hem. Som grus/sand/skräpuppsamlare. De tredubbla överkasten som pryder vår säng, för att försöka hålla lakanet någotsånär fritt från gratis kroppspeeling...
Listan kan nog göras oändlig...
Tror jag kommer att trivas bra och känna mig som hemma i den där gruppen!!:-D
Godmorgon föresten!:-)

Av djurenojag - 14 oktober 2013 16:40

En redig morgonpromenix med HH och mina lurvar...Sen var det liksom stopp på måndagsentusiasmen.
Solen har lyst med sin frånvaro...Och älgjakten inledde sin första dag. Ska bli intressant att läsa statistiken sen - hur många hundar som blev uppätna av varg, vs. påkörda, eller hur många jägare som trodde jaktlagskamraten var en tolvtaggare:-/
Andra halvan är fortfarande krasslig och sämre än tidigare... Så honom får jag bädda ner tidigt...
//

Av djurenojag - 12 oktober 2013 20:09

Skogspromis med vovvar och R-M. Härlig tur i skog, mark och lera:-P Sen hem och bada hundar. Tre på en dag tar på ryggen kan jag lova! Efter bad måste man ju också sanera badrummet efter sig. Och tvätta. Lite lunch i form av kokta ägg. Älskar ägg...
Sen pälsvård av de badade tre. Lagom till den siste var klar, kom H och det blev ridning, på turen vi kallar "klätterrundan". Jag har gått uppför en gång - och det gör jag inte gärna om. Men suverän träning för hästarna som får gå där en gång i veckan...När man väl kommer upp på toppen finns lite valmöjligheter som kan varieras. Red T och D fick följa med som handhäst.
Efter ridning så blev det lite katteripyssleri hos J...och kaffe!!:-) Gosmisse!!!
Hem och lagade till lite mat, som jag blev riktigt nöjd med!!! Lammfilé, ugnspotatis, feta/tomatsallad och en enbärssås! Yummy!!
NU- är det kväller och det är dags att kvällsfodra.
Tur att det är lite rött kvar i glaset. Men dagen som från början var utan planer blev fylld och jag kommer somna ovaggad.

Nybadad trio!

Badkaret efter EN hund.

Pälsvårdade. Kan man ge hundar utegångsförbud till snön kommer?

En utsökt måltid!

Av djurenojag - 12 oktober 2013 07:51

Värsta sovmorgonen;-P Nåja, hade ialla fall börjat ljusna när jag klev upp. Hussen i huset är redigt förkyld och får sova vidare. Om ca en timme blir det skogen med sexligan. Bästa att passa på, för på måndag börjar älgjakten och då gäller det att hålla sig undan. Ok, får väl krypa till korset och erkänna att det är fina färger på höstlöviga träd. Men jag vet ju vad som komma skall och tror trots allt att jag föredrar dem i sin gröna prakt.
Om man ändå inte behövde frysa, så kanske jag skulle kunna uppskatta årets alla årstider lite mer. Avskyr att frysa!
Hög tid att börja fylla kaggen med java och ge hästarna frukost!
//

Av djurenojag - 10 oktober 2013 20:23

Imorgon är det fredag!! Hallå, fredag liksom!!! Och sol ska det bli hela helgen till råga på allt!! Njuta tänker jag göra, och släppa allt vad irritationsmoment heter.
Vuxna människor tycker det är förskräckligt när barn blir retade, mobbade och utfrysta ( vilket ÄR vansinnigt förjäkligt). Men hur i hela friden ska barnen kunna lära sig annorlunda när vuxna människor beter sig minst lika illa?!!?!
Förvisso är sociala medier i mångt och mycket fyllt av humor, fakta, meningslöst vetande och en möjlighet att hålla kontakten med bekanta, gamla klasskamrater, fd arbetskamrater mm, mm. Men det förekommer alldeles för mycket "skit" där också, om hur man ogillar vissa personer, att man ska "ta bort" (fd?) vänner, att någon beter sig si eller så. Sällan att namnge personen ifråga, men lagom mystiskt skrivet för att vem som ska känna sig träffad. Fegt som fan att inte kunna "face'a" personen ifråga UTAN sociala medier!! Omoget!! Och definitivt UTAN att föregå med lite gott exempel för sina barn.
Japp, så tycker jag!!! Och med det så är veckans 'anger abreaction' avklarad och jag ser med glädje fram emot helgen!
//

H2O

Av djurenojag - 10 oktober 2013 10:55

Ruggigt och blött! Fördelen med alla fyrfotade är att man kommer ut i ur och skur. Har ju hundar som inte räds väta eller rusk, så det blev en skön(?) blöt vända i skogen. Matte har kurat ner sig på tork under filten medans jyckar ligger på tork;-D
Tror dagen lockar till brasa i kaminen och brevskrivning.

Av djurenojag - 9 oktober 2013 21:45

Började på ett inlägg som tydligen bara försvann..Stod förvisso inget så spännande att man behöver bita ner naglarna;-P
Jag är trött. Missen är trött. Vovvarna är trötta. Fiskarna sover. Mörkt ute så hästar vilar nog. Dammråttorna är livlösa. Maken säger nu att han är trött! YAY - betyder alltså att det är legitimt för hushållet att ta natta!!!
När man var liten ville man a l d r i g gå och lägga sig. Sova var överskattat och tråkigt. Nuförtiden vill man a l l t i d gå och lägga sig. Sova är bland det bästa som finns! Är det så att jag fortfarande tar igen mina 35 "sömnlösa" år?!:-D
Nattinatti<3

Presentation

Oäkta dalkulla med djur som yrke, hobby och livsstil.

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards