Djuren och Jag

Alla inlägg under oktober 2014

Av djurenojag - 13 oktober 2014 20:00

Ja jäklar, man skulle ju hinna med några ord här också! Letar bil som en galning och allt är bara f u l t! Vet vad jag VILL ha, men det matchar inte mina behov- eller snarare, jag har ingen lust att meka dagarna i ända. Men JEEP WRANGLER UNLIMITED!!! Vill ha!!!!!
Well well, billetandet fortsätter.
Måndag, mens (m)älgjakt......
Hästarna har semester och jyckarna får hålla sig ifrån skogen. Fick hälsa
på fam Gez nya söta familjemedlem igår! Sötnöt!! Glömde t o m knäppa kort.
Imorgon är det tillbaks till arbetsterapeut och ortoped i Falun. Det går bra att jobba, handen hänger med. Men jag har jäkligt ont och det blir en del sömnlösa nätter:-/ Men tror jag brukar säga att det som inte dödar - härdar?!!?
Minns inte ens om jag skrivit om Krakki's vallanlag. Det finns och jodå, visst visade han intresse och var jätteduktig som inte gjorde någon tjurrusning. Mest matten som måste jobba på att ge min lille K ett självförtroende;-D Han var dötrött när vi kom hem och slocknade som att någon skulle slagit en stekpanna i huvudet på honom.
Köpte ett "nytt" begagnat soffbord idag. Har letat som en galning efter ett kvadratiskt, och nu fann jag ett. Ska bara betsas och pimpas innan användning och när jag ska få tid
ork eller handkraft till det - det vet man inte:-P
Nu är det en liten skvätt Ripasso och missemys som står på måndagskvällsschemat.....

Av djurenojag - 9 oktober 2014 13:03

Det finns verkligen dagar då man undrar varför man har massa djur att ta hand om. Men sen efter allt slit, när man kommer in pissblöt, lera upp över öronen, anfådd och slutkörd. Ja, då känner man sig så nöjd och dagens djurskepsism är bortblåst!!

Av djurenojag - 9 oktober 2014 08:45

Tillbaka i jobbträsket:-) Med glädje! Har aldrig tänkt på det riktigt, men det känns som man fått människovärdet tillbaka! Inte blir det värre utav att jag har de allra bästa arbetskamraterna. I de flesta miljöer där många tjejer samlas uppstår konflikter, skitprat, avundsjuka och intriger. Hos oss kan jag nog ärligt säga att det inte förekommer!!
Handen hänger med mig för det mesta, och när den inte gör som jag vill, skäller jag på den. Ingen idé med ett belöningssystem där inte;-P Det som inte funkar - det låter jag bli:-)

Höstrusket har kommit för att stanna. Inte en dag med torra, rena dogs. Dimman ligger som grädde på moset över Skeppis. Idag tänker jag ta den sista trattkantarellrundan. Sen får
det vara nog med svampplockandet
för i år. Ikväll ska jag följa med Goms till B-länge då det är tänkt att kolla vallanlag på lurvarna. Det är minstingen som ska få följa med här. Spännande och se vad han gillar får:-) Nästa helg blir det träningshelg i Gävle då den äldsta ska åka med mig. Mellankillen? Hm, jodå han ska nog få sitt han också. Det han gillar allra mest är att ligga på rygg och bli kliad på magen. Ja, när det inte vankas träskbad, that is:-D
Snart ska min lilla stora yngling Hrói få en välförtjänt långvila. Han har varit enormt duktig. Tölten sitter och han har mycket nytt att få tid att smälta i sitt huvud. Några veckor till, sen så... Det är lite skänklingar han ska få in, sen räcker det för i år. Tänker inte bränna ut honom och bråttom
har vi inte. Jag vill ha en lika positiv och pigg kille i många år framöver:-)
Den äldre, Herr Röd .. där jobbar vi lite emellanåt på att få fram passen. Den finns där. Ska bara få honom att förstå att det är ok när han lägger sig i pass, att han inte gör något fel:-) Har tagit många år, men nu är tölten riktigt ren:-) Tror det är mest Lisa's förtjänst som har förklarat vikten av massor av galoppträning:-) Och Herr Röd ä l s k a r att galoppera!:-)
Mitt i all positivism så har min bil
börjat krångla och det börjar bli dags att skiljas från "Lilla Blå". Hur kan man bli så kär... i en BIL?! På lördag blir det roadtrip och kolla in eventuella efterträdare. Kommer att bli svårt att finna något som kan axla rollen och vara lika värdigt som "Lilla Blå".
Svamprunda/hundpromis var det visst!
//

Av djurenojag - 5 oktober 2014 13:32

Hur tänkte jag nu?! Hemmet & hundar är i total förfall fortfarande efter åtta veckor - imorgon ska jag börja jobba! :-O Hm, man brukar ju säga att silvertejp fixar allt, men tror inte den fixar rent hem och fina hundar men kanske handen?!
Oktober leverar fortfarande! Alldeles på tok för varmt - om man fråga hästarna. Själv trivs jag och för min del kan det få vara precis så här fram till mars;-) Kände mig som en riktig husmor igår och fixade Porterstek, så nu får vi leva på det de närmsta dagarna:-P Hundarna uppskattade det också.
Nä sofflock here I come - bara för att jag kan!!!!:-D
//

Av djurenojag - 3 oktober 2014 08:41

Idag är sista dagen på min sjukskrivning. Äntligen! Trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle längta till jobbet så mycket som jag gör! Handen då? Lite stagnerat. Rörligheten är god, men smärtan får jag antagligen stå ut med ett tag till. Sover lite dåligt då jag vaknar en 10-20ggr per natt av att en värker. Klen som en guldfisk i nyporna, men som sagt, rörligheten funkar till största del. Dammsuga går inte utan bandaget/skyddet. Inte heller torka bord med disktrasa eller dra på sig skor, men det kommer:-) (Hoppas jag).
Nu ser jag framåt och hoppas på en fin och frisk fortsatt höst och hoppas innerligen att slippa vara sjukskriven ever again!!
Nu ska jag ut i skogen med lurvarna. Misstänker att det är på måndag älgjakten börjar??? Då får man hålla sig ifrån skogen med råge.
//

Presentation

Oäkta dalkulla med djur som yrke, hobby och livsstil.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards