Djuren och Jag

Senaste inläggen

Av djurenojag - Lördag 4 maj 19:11

Ingen kan ju säga att vi inte har omväxlande väder..Igår snö och rusk. Idag sol och liiiite varmare.

Igår:

Idag:

En dag helt i min smak, med alla mina grabbar.

Av djurenojag - Lördag 27 april 07:56

Har haft en äkta rock’n roll - vecka på arbetsplatsen. En liten försmak inför sommarmånaderna. En liten påminnelse sådär, att man vet att man lever liksom.
Hästarna har haft en ofrivillig (påtvingad), i mattes planering inplanerad vila. Men nu är den veckan över och jag längtar att få jobba med dem igen.
De ska också snart få grannar. Tre nötkreatur. Söta så det förslår. Misstänker starkt att Rökkvi kommer se till att ha full koll på gänget<3

Våren har exploderat. Knopparna har börjat spricka och allting börjar skifta i olika nyanser av grönt. Våren är en härlig årstid (för mig).
Sinnet blir ljusare. Kroppen värker lite mindre. Att se hästarna kunna plocka lite med gräset samt att hundarna & katten kan gå in och ut som de vill i trädgården. Livskvalité för oss alla.

I veckan som gick så skulle min mamma ha fyllt 81 år. Det är nu mer än 20 år sedan hon somnade in för gott och saknaden är precis lika stor idag som
då, även om sorgen bleknat. Men det har också tagit mig nästan 20 år att bearbeta bitterheten att förlora båda sina föräldrar i ung ålder. Men idag väljer jag bort bitterheten.
Och jag hoppas att mamma är nöjd över att jag klarat mig genom livet (vilket var hennes största oro).

Nu börjar hundarna vakna till liv, så dags att ge dem lite uppmärksamhet. Sen ska mina tomatplantor få lite kärlek också. Det är första gången jag sått från frö. Frön som jag sparade från fjolårets supergoda tomater!
//

Av djurenojag - Lördag 20 april 09:35

Påsk & sol verkar höra ihop. Kom ägget eller hönan först? Infaller påsken lagom till finvädret, eller är det finväder för att det är påsk?

Ska bespara den som läser att skriva om alla krämpor jag lider av just nu, men jag lyckades hursomhelst ta mig iväg på ridkurs igår. Vilket jag är evigt tacksam för idag. Rädslotårar, glädjetårar, lyckorustårar och framförallt styrketårar (nää inte alkoholhaltiga, utan bara helt vanliga tårar!)
Fick höra ett alldeles suveränt uttryck igår som jag tänker anamma så mycket det bara går:
FAKE IT TIL YOU MAKE IT!!!

Gårdagens sötaste går till Baldur.... som somnade i transporten på vägen hem.
Den här kursen har varit ett delmål i min utveckling med grabbarna. Några steg framåt, några tillbaka. Nu är det dags att planera och sätta upp nya mål.
Det handlar egentligen inte mest om hästarna, utan om min inställning, mitt avsaknade av självförtroende, mina styrkor och svagheter.

I eftermiddag blir det dejt med svärföräldrar och svägerska med familj. Längtar redan efter Janssons som alltid står högst upp på önskelistan i matväg.
Glad Påsk! Ut och insup D-vitaminer. Titta på naturen som vaknat till liv!
//

Av djurenojag - Söndag 7 april 09:07

Har just gjort en tillbakablick på bloggen. Så kul att se att .... typ ingenting har hänt och allt är sig precis likt, haha. Kunde lika gärna bara kopiera inlägg;-P
Undrar om det är positivt eller bara tragiskt?
Skillnaden är att jag har en häst mindre samt att Rökkvi och jag tagit oss upp ur dikena. Det är stora framsteg. Vi är också mer på G och trimmade i år. Atli har sin SLO, men mår bra!
Snön har smält bort ungefär en vecka tidigare än förra året.
Ligger efter med kuvösstäd och persedelvård...

Vaknade upp till solsken och blå himmel. Som bäddat för en söndag med pass. Attans osis att mina grabbar inte fått plocka fram sin femte gångart än. Den som väntar på något gott...

Precis som alla andra 364 dagar så ska jag börja med en hundpromis.
//

Av djurenojag - Lördag 6 april 09:19

Ska väl klara av åtminstone ett inlägg per månad, även om livet kan tänkas vara stiltje?
April. Vaknar upp till en dm blötsnö. Yay. Som jag längtat efter vinter igen. NOT! Tycker absolut att det räcker med bakslag i vädret nu. Strumporna åkte av i veckan som var. Idag åkte raggisarna på igen. Mina fötter gick in i en chock. Anafylaktisk sådan.
I övrigt är det precis som vanligt. Förkylningen lämnade mig förra helgen, för att istället hälsa på maken. Istället så gjorde Rökkvi ett mycket graciöst och snyggt lappkast i söndags. Hade nog fått en 10:a för den. Matten var tyvärr inte lika snabb i svängen, men avåkningen var ändå ganska stilren. Landade på en, inte spetsig, men ganska *toppig* sten. Hade faktiskt nån som vakade över mig, eftersom jag missade ryggraden med någon ynka centimeter. Att gå omkring som om man fått en stör uppkörd därbak är milt uttryckt.
Rökkvi blev skrämd...... av att se........ en annan häst! De? ni!! Det är min grabb det!! ;-P
För att jag ska känna att jag lever så slänger vi på en stressfraktur i foten också. Åldras med värdighet - up your ass... Eller hur var det nu? In MY ASS bokstavligt talat!
Det som inte dödar, härdar, säger man ju. Så uppe på hästryggen är jag ändå. Kurs om
två veckor och INGENTING kan stoppa mig!! Om nån så ska lasta både två hästar och en likkista!!

Det var mitt *händelselösa* april i ord!
//

Av djurenojag - Söndag 31 mars 10:22

Äntligen har förkylningen packat klart inför flytt! Försökt vräka den i en vecka, men den tyckte nog allt den hade besittningsrätt.
Morgonens hundpromenad satte igång min hjärnverksamhet och jag funderade över tid. Att allting måste gå snabbt. Att vi alltid måste hitta lösningar på allt, så att det går så fort som möjligt. För att få tid över för att bli stressade över att vi har för lite tid. Varför liksom? Så länge vi lever är det ju typ tid vi har?
Trissades igång av att bli av med en timme idag. Att klockan redan är tio och jag har ”bara” hunnit med saker jag hade gjort under ”normaltid”.
Det här ska bli mitt års läxa. Att var sak har sin tid. Och att det får ta den tid det tar!!

När jag hade funderat på ovanstående övergick jag till nån slags mindfulness. Hade ett tallbarr i raggsockan, som vid varje steg stack upp i foten. Ja, jo, jag hade ju kunnat stanna upp och plocka bort barret. Men neeeeeeej!! Det hade ju tagit tid!!
*hånemoijmedpistolriktadmothuvudet*
//


u

Av djurenojag - Lördag 23 mars 17:39

Hela veckan har jag suktat efter helg, fint väder, ledighet.... och precis som vanligt så började fredagskvällen med kli i halsen och dagen med feber och förkyld. Blir så less. Samma visa varje (nästan ialla fall) helg. Fullproppad med diverse vita runda så lyckades jag ta mig ut och rida. Bra för själen. Sög musten ur den lilla orken. Nu är det dubbla filtar, raggsockor, soffläge och brasa i kaminen som gäller. Och en tidig kväll... Sen är det bara ett ögonblink till en ny vecka.
Jaja, vad är väl en bal på slottet. Bättre lycka nästa helg......kanske?


Av djurenojag - Lördag 16 mars 09:15

Det är svårt att träna sig på att vara här & nu, när det enda man trånar efter är vårens ankomst. Jag börjar dock se ljuset i tunneln då morgonens hundpromenad bjöd på små knoppar på träden. Hästarna börjar fälla riktigt ordentligt och fåglarna har ändrat tonläget i sin sång.

Idag ska mitt tålamod prövas till sitt yttersta, då mandelning på LillPluppen står på schemat. Den som lever få se om det blir ett slutresultat eller om jag ger upp. Har jag lyckats med att lära mig sticka raggsockor tänker jag att jag även borde fixa mandelningen?
Sen hänger det nog lite på om Lillskiten står ut också...

Mannen i huset sover fortfarande. Skönt för honom och skönt för mig, som får min tysta morgon för mig själv. Även om jag är morgonmänniska så betyder inte det per automatisk att jag dansar en snoa och sjunger trallvänliga sånger. Är nöjd om jag får lyssna på tystnaden över en kopp (läs:kanna) kaffe.

En vecka kvar, sen ska vi gå över till sommartid. Bli av med en timme. Satans påfund. Önskar så att det kommer försvinna tids nog. Förstår egentligen inte vitsen. Det gör inte heller hästarna, hundarna eller katten!

Även fast det var flera år sedan jag slutade följa Melodifestivalen, så säger jag:
Nu köööör vi!!
//

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Djuren och Jag med Blogkeen
Följ Djuren och Jag med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se