Djuren och Jag

Senaste inläggen

Av djurenojag - 27 juli 2018 11:43

Som vanligt så har jag skrivit ett inlägg som bara *poof* försvinner. Blir så trött.
Började ialla fall min dag ungefär samtidigt som Bombardier 415 började sin.
Känns lite som:
*En dag som idag åkte Marco Polo till Kina. Vad ska du göra idag?*

Vi slår på tv:n och förundras över all denna misär. Är det verkligen det enda som lockar tittare? Nyheterna visar bara jämmer & elände, övriga kanaler visar diverse på liv och död, mördare hit och dit, otrohetsaffärer, bråk, flygplansolyckor -you name it. Känns som
värsta hjärntvättningen på en tämligen låg nivå.
Så yes, jag stänger av tv:n och bestämmer mig för att hålla mig utanför världen den här semestern. I 25 dagar till kan jag få lalla runt i min egna bubbla och lägga energin på sånt jag mår bra av. Lite egoistiskt kanske, men är det fult att vara det? Ibland?


ANNONS
Av djurenojag - 25 juli 2018 09:33

Semester dag tre har precis börjat. Vädret levererar, även om jag faktiskt längtar till helgens regn. Första dagarna har bestått i hö, hö, hö, hö och lite mer hö, så även idag. Oj, så rik jag känner mig för varje strå som tas tillvara.
Mina målade semesternaglar är ett minne blott...Men vad gör väl det när djuren får mat.

Nyss passerade ett av de de italienska vattenbombplanen - som de gör varje dag både morgon och kväll. Det betyder liksom att det är dags att köra igång dagen.
Getingarna har också vaknat;-\. Känns lite som de konspirerar mot mig. Där jag är, är de!!

Imorgon blir det liten utflykt med våra fina vänner, fam. Goms!! Det ser vi fram emot!!<3

ANNONS
Av djurenojag - 21 juli 2018 09:27

Fyra veckor! Fyra HELA veckor! En hel månad ska jag ha semester. Känns overkligt. Känns konstigt.
Ännu har inte riktigt känslan och feelingen slagit till, men jag tror den kommer...

Det var med en tår i ögat igår jag tog beslutet att avstå min ridkursplats i helgen. Sett fram emot den hela våren. Men jag som brukar ha avsaknad av sunt tänk, kände att det inte skulle vara rättvist mot nån av hästarna. Värmen går hårt åt alla och jag kände att jag inte alls kunnat förbereda dem som önskat. Dessutom har min transport alldeles för dålig ventilation i värmen som råder. Rökkvi har dessutom inte riktigt kommit över  ”jordgetingtraumat” och verkar tro att bromsar är getingar. Dessutom är jag inte heller *redo för ett misslyckande*, för självklart har jag allt som
oftast lite för höga förväntningar...
Jag och grabbarna får helt enkelt bryta ihop och komma igen vid ett annat tillfälle.

Av djurenojag - 14 juli 2018 09:49

Den här veckan har bjudit på jobb, valpgos, ridning, sommar med Ernst-premiär, trötthet, fika och en hel del annat. Det enda som varit stabilt är vädret!:-) Är ganska säker på att många med kroppsvärk av olika anledningar, håller med mig när jag säger att vädret är fantastiskt för oss. Dessutom är hästmaten säkrad för vintern. Det är ett stort orosmoln som legat över mig som
nu kan blåsa åt fanders!!!:-)
Har dessutom bara fyra arbetsdagar kvar till
S E M E S T E R!!!
Jag ska ha fyra veckor!!! Första gången i en livshistoria tror jag, som jag ska ha fyra veckor sammanhängade. Så har vi inte haft ordentligt med regn på hela sommaren - så vet ni när det kommer;-P Om en vecka antagligen!!

Igår bestämde jag att Rökkvi & jag ska lägga tölten på hyllan för ett tag. Han har lite prestationsångest i den gångarten och antagligen inte ?stark? nog... Så igårkväll skulle vi utesluta tölt helt och hållet. Jaha, men då minsann... Då var det i princip den enda gångart han ville använda. Efteråt så tänker jag då att det är hos mig polletten ligger. När jag släpper ?kravet? på tölt.... Tänk vad man lär sig och blir medveten om sina egna brister....
Jag har absolut inte varit redo för ?unghästar? tidigare... Men jisses så skoj det är och vilken utveckling j a g får gå igenom tillsammans med dem. Det bästa jag gjort!!!!<3

Hundpromisen avklarad innan gasset kommer. Så nu ska jag ta mig lite frukost på altanen och insupa lördagsfeeling!!
//

Av djurenojag - 8 juli 2018 08:27

De finns som är födda med silversked i munnen och så finns det de som föddes med en avbruten sked - som får gå igenom allt skit och misär som finns i världen. Och så finns jag. Min sked var nog en gaffel egentligen. Kan inte säga om jag bara har otur eller om det konstant är klantighet?
Bjuder så gärna på en fulbild efter att vi red igenom ett jordgetingbo igår...
Botox är överskattat när det finns ekologiska varianter;-P

Är galet imponerad av Rökkvi som jag i samma sekund som jag blev stungen exploderade. Hann tänka att det här går aldrig bra! Men jag kastade mig av, fick iväg honom och mig själv från surret snabbt som ögat. Han lugnande sig på studs!! Tror det beror på att vi hade F med prinsessan Samba med oss, som tog det hela med ett fantastiskt lugn.
Tror vi är asbäst på att miljöträna våra (ung)hästar!!!
Nåväl, lite smått traumatiserad är jag, men allting gick bra!!:-)
En enorm cred till både 1177 och Jourmottagningen här i stan som agerade snabbt och med ett superbemötande den här gången!<3
Som tur är, är jag inte allergisk mot dessa djur. Dock har jag senaste åren utvecklat en viss överkänslighet och när tungan började svullna och sticka så var det liksom läge att besöka ovan nämnda instans.
Allting gott - slutet gott!
Rökkvi fick några sting på ben och skap, men tog det hela med ro och fick lite salva, pussar, tröst och beröm!
Det var liksom min halva helg i ett nötskal.
//

Av djurenojag - 7 juli 2018 10:05

Ingen i livet har nog upplevt en sådan här sommar i Sverige tidigare. Jag har fått min bön hörd efter den sjukt långa kalla snöiga vintern, om
en varm och fin sommar. Tror inte heller att jag missat en endaste nyhetssändning eller socialt mediainlägg om grovfoderbristen för djurhållare.
Även jag som bara har hästar som hobby har sömnlösa nätter..... så kan inte föreställa mig stressen hos de som har det som levebröd. De som kommer att både få slakta djur eller lägga ner sina verksamheter pga torkan.
MEN.........
Att kalla det katastrof?!?

Ett icke simkunnigt fotbollslag sitter instängda i en grotta för tredje veckan.
Folk svälter, dränks, bränns till döds, mördas och bombas dagligen i världen.
Vad ska vi kalla det, när vi kallar grovfoderbrist för katastrof?
Vi lever ändå i ett land som är förskonade från krig, vulkaner, jordbävningar, slukhål och allt vad det heter. De allra flesta har tak över huvudet och ganska troligen kommer Sverige att stanna av för
90 minuter idag när kvartfinalen ska spelas i fotbolls-VM.
Vill inte på något sätt förlöjliga situationen som råder, utan endast att vi alla ska fundera lite på ordet katastrof och kris.
Vad betyder ordet katastrof för dig?
//

Av djurenojag - 1 juli 2018 18:54

Tyckte att jag alldeles nyss skrev att jag välkomnade juni? Men nu är det byebye med den månaden.
Haft några helt underbara dagar på
Västkusten, som visade sig från sin bästa sida. Alltid lika trevligt med den årliga trippen med halva fam. Gez.

Är naturligtvis enormt tacksam för alla som sett till och tagit hand om hästar, hundar & katt på allra bästa sätt<3 TACK!!!!
Kan ju ärligt medge att jag längtade hem till mitt lilla zoo!!!
En semestervecka rinner iväg i en rasande fart. Dessutom lite antiklimax när gallblåsan ville jävlas med mig första halvan.

Älskade Pjakkur lämnade inte min sida<3

Storgrabbisarna fick jobba direkt jag kom hem & även idag. Så himla duktiga!! Baldur dock MYCKET förnärmad över solskyddsfaktor på näsan.
-Vad ska det vara bra för? Säger han. De andra slipper ju.
Matten mer än nöjd och ska nu jobba skiten ur sig i tre veckor innan det är dags för fyra hela semesterveckor. Sug på den ni!:-)

Av djurenojag - 25 juni 2018 15:57

Joråsåatt, stabilare väder sa de. Och regnet smattrade mot altantaket och jag satt med vantar. Precis som en midsommarhelg ska vara. Sa de.
Knottfritt får man vara glad för.
Men nu så är värmen någorlunda tillbaka.
Tröttheten efter veckan som var har knockade mig med en gjutjärnspanna, men lite skog, hästar, hundar och kattmys så ska jag vara på banan igen.
Men det är drygt när man vill så mycket, men kropp & knopp skriker NEEEEJ!!

Vovvar, R-M och frukost i skogen blev det imorse. Tyvärr hade vi sällskap av sisådär 5 miljoner knott också. Nästa gång ska jag inte glömma Centauran!:-)
Sen fick Rökkvi sällskap av byns snyggaste Samba & F!!:-) Första ridturen med sällskap. Han var så ofokuserad och snubblade på minsta lilla kvist. Allt för att han var upptagen med att se snygg ut för tjejerna <3.
Hrói fick sig ett pass på räcerbanan (min gräspaddock kallas så). Det har tagit enormt lång tid, men nu börjar han verkligen kännas bra och gör sitt bästa! Vilodag för lillpluppen som
fått jobba hela midsommarhelgen!

Nu tänker jag bara kasta upp benen och göra ingenting! Det är s e m e s t e r det!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Djuren och Jag med Blogkeen
Följ Djuren och Jag med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se