Djuren och Jag

Senaste inläggen

Av djurenojag - Lördag 17 mars 17:40

Fantastisk lördag med strålande sol. Tyvärr alldeles för kallt för min smak, men man får vara glad åt det lilla. Två hundpromenader och tre hästar ridna! Det är så jag spenderar en helgdag på det bästa sätt jag vet när man efter en vecka pysslat om andras djur. Behöver heller aldrig oroa mig för att ha tråkigt!

Idag går egentligen guldstjärnan till Baldur som börjat miljölanda och kan visa vad han kan, fast de levererade alla tre idag, även om Hri fick det lite lugnare. Men han uppskattade att komma ut, det kunde jag känna.
Varken mitt knä eller förkylning är hundra än, men en sån här dag så funkade sol och alvedon<3
Nu får jag kura ner mig i soffan och tina upp. Suga på karamellen över dagen och låta mannen kocka i köket!

Av djurenojag - Tisdag 13 mars 18:35

Hade ju skrivit en massa text till förra inlägget men det behagade inte sparas. Flunsalight här.... och galet frustrerad att svettas floder bara av att röra sig. Men... vad är flunsa light i jämförelse med den här vintern?! Snö, dö. Bara dö! Tö!
Gahh!!! Nu räcker det med basillusker, skador och kyla!!! Så fort jag blir frisk ska fasiken strumporna åka av. Bara för att jag kan!
Vill att knäet ska bli bra! Vill rida!
Vill ha sol! Och värme! Vår. Grönska. Nu!!
”Skulle vilja göra som en unge som slänger sig på affärsgolvet och skriker så trumhinnorna spricker på förbigående - , Jag vill inte. Vill inte! -Jag vill ha. VILL HA!”
Just för stunden är det riktigt jäkla svårt att hålla i läxan om att vara här & nu!

Av djurenojag - Fredag 9 mars 18:49

När man verkligen tycker att det räcker med det mesta just nu - ja, men då slår vi till med nån dryga dm snö till.... åsså smittar maken ner mig med sina flunsabasillusker!! Va fan!!! Jag är ju vaccinerad!!!!
Räcker med prutt nu va!?!?!
Mitt knä är nog det enda som blir tacksamt över att jag är däckad... Har inte riktigt funderat vad jag ska säga till sjukgymnasten på måndag:-O Order om att röra mig mindre har resulterat i det motsatta....

Vanligtvis brukar jag ju hoppa isäng lite lagom sådär precis innan barnprogrammen slutar. Idag hoppar jag i bingen innan det ens börjat! Johårå, hög kaliber på fredagskväll i det här huset ...N O T!
Raggsockor, brasa i kamin, dubbla täcken och ändå fryser jag...
Ge mig vääääääärme & vååååååår NUUUUU!!!

Hri

Av djurenojag - Torsdag 8 mars 17:45

Först förlorade Hri sina älskade lekkamrater. Sen förlorade han sin stöttepelare & vapendragare Drmi. Den sorgen och förtvivlan hos ett djur har jag aldrig upplevt tidigare.
Nu är han inne på dag 3 av magsårsmedicin och jag har inte sett honom så här pigg och glad på flera år!! Min kära lilla grabb vad jag önskar att han visat det onda tidigare än att det skulle bli kolik.

Nu blickar vi framåt och hoppas på herrejösses massa härliga år tillsammans!

Sådan häst sådan matte, vi har ungefär lika vacker garnityr minsann!! ;-P

Av djurenojag - Måndag 5 mars 18:57

Vilket jävla dygn!! Vandrande pinnar, dammråttor och silverfiskar står högst upp på önskelistan.
Hri hade nog inte alls vaknat på fel sida i lördags utan ont i magen? Igårkväll fick han kolik! Men vilken känsla när han fick tarmljud igen!!! Tyvärr står det som en fontän ur den bakre änden....
Blev inte många timmars sömn...Som tur är har jag ju världens bästa jobb, fyllt av förstående människor. Så idag blev det komp aka VAK (vård av kuse) och ett besök av distr.vet<3
Nu jäklar får den där hästen sluta skrämma mig. Inte nyttigt för mattehjärtat!
Sjukgymnasten kommer inte bli glad heller.... Kolikhäst och ta det lugnt går liksom inte ihop. Jag var den första patient som hon fick säga åt att inte gå så mycket! Jahaja....undrar hur jag ska lösa
det;-P

Jisses, jag kommer däcka innan barnprogrammen är slut och det kommer kännas som semester att jobba imorgon igen!!
En stor soooklaaabit ät vad jag behöver!!

Av djurenojag - Lördag 3 mars 17:06

Veckorna går fort när man har roligt, eller bara försöker överleva kylan.. Ny månad. Äntligen är vi inne i första vårmånaden, även om vår just nu känns mycket, mycket avlägset! 27 mars förra året broddbefriade jag hästarna. Tämligen tveksamt att det kommer att ske så dags i år. Flingorna liksom slutar aldrig dala ner från skyn.
Men ett som är säkert!! Mina strumpor kommer garanterat åka av innan månaden är slut!!

Startade igång lördagen med en härlig hundpromis utan skynda-till-jobbet-stress. Lite bus och dyk i snödrivorna. Sedan fortsatte jag av bara farten med ridning av alla tre grabzen.
Baldur är en liten envis obstinat kille, men när han väl får fjanta av sig så är han himla skoj att rida och markträna. Rökkvi fick sin matte i glädjetårar idag. Han bjöd på en tölt jag aldrig fått känna på förut. Han är så galet positiv till allt och jag kan riktigt känna hur han gillar att jobba. Definitivt ett halleluljamoment. Hri är Hri och idag hade han vaknat på fel sida;-P Eller så är det kanske vårkänslorna som spirade. Men han är lika go för det!<3

Ikväll ska jag bjuda mannen på middag, så snart dags att korka upp Ripasson och sätta igång.

Av djurenojag - Onsdag 28 feb 07:38

Ledig onsdag. Kallt som f*n ute (-17) och mannen ger hästarna frukost! Det är vardagslyx för mig!

Igår var det Internationella isbjörnens dag och det kändes kan jag lova. Nog för att man varit med om många snöstormar i livet. Men få när det samtidigt ligger på -15! Hästarna häckade i lösdriften och hundarna fick kramper i tassarna. Samtidigt som matten nästan frös ihjäl!
Mina planer på att åka till kallaste platsen på jorden, i Sibiren, har lagts på hyllan. Mycket osäkert att jag skulle överleva en sån upplevelse.

I helgen som var gjorde jag en liten snygg avåkning i en stor snödriva. Knät räddade jag och bjöd sen mannen på avåkningsbakelse.

Han tycker kanske att jag borde åka av lite oftare;-)
Hur som helst så berodde den på pigga och glada hästar, så då får man allt bjuda till lite.

Nu ska jag bara kura inne med kaffemuggen ända tills hundarna blir nödiga!
//

Presentation

Kalender

M Ti On To Fr L S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Flj Djuren och Jag med Blogkeen
Flj Djuren och Jag med Bloglovin'

Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se