Djuren och Jag

Senaste inläggen

Av djurenojag - 22 juni 2018 09:14

Nuså, har fru Omsdotter en HEL veckas semester!! Har ännu inte riktigt varvat ner från en crazy vecka.... men det kommer hoppas jag.
Vädret verkar bli som jag önskar, så vad mer kan en begära?!
Ska pilla mig så mycket i naveln att jag får skavsår! (och vem trodde på den?)
Nä, ska bli underbart att få rå om mina egna djur hela dagarna!!! Men prio ett är persedelvård.
Med målade naglar och smycken på händer och armar!!

Midsommarafton nalkas idag, men alla blomster har ju redan blommat ut för länge sen. Får helt sonika binda en krans av..... kirskål *skratt*, för den är ju tämligen odödlig.

-Villfarelser-


Nu är kaffekontot påfyllt och jag är redo att fånga dagen. Typ. ish.
//

ANNONS
Av djurenojag - 6 juni 2018 17:26

*4 år med Hrói från Nyhammar idag*

ANNONS
Av djurenojag - 6 juni 2018 16:07

Vi skulle aldrig ha ätit av det där äpplet!

Ät inte chips, eller helst inte potatis alls...Ris innehållet arsenik så låt bli riset!!!! För allt i världen - drick inte Coca Cola! Det löser nog upp varenda organ i kroppen. Akta oss för grödor, massvis med tungmetaller. För att inte tala om alkoholens alla skador. Låt bli! Drick kaffe! Höjer prestationen. Nej föresten, drick INTE kaffe. Högre effektivitet ökar riskerna att dö.
Kött ska vi inte tala om. Inte bara att äta, utan ens titta på! Grilla ska vi inte ens nämna.
Jorden exploderar snart om en enda ko fiser igen. Fisk ska uteslutas!! Haven utarmas och tänk bara om en torsk har mask! Då dör vi! Ja, eller kräks åtminstone. Och måste skriva till de stora dagstidningarna. En mask hittades i torsken!! Scoop! Stort scoop. Men glöm för all del inte bort GDPR! Du kan säkert dö av GDPR också?

Sluta drick vatten! Vi måste spara på vattnet. För att inte nämna bubbelvatten! Herregud! Slösa på luft sådär!!! Inte bra!! Vi kanske måste sluta andas för att planeten ska överleva. Vi har ju earth hour. Kanske ska införa en stop breathe hour?!
Tyger? Kläder? Neeej, inte använda kläder. Giftigt!!
Gå naken! Fast då får vi ju solljus på kroppen. Inte bra. Sol är inte bra alls. Förutom D-vitaminen då. Men då kan vi äta kosttillskott istället! För mycket kosttillskott är inte bra. Då kan man dö.

Ha för guds skull inga husdjur! Tänk på alla basillusker de medför! Har du häst? Låt den absolut inte äta gräs! Då dör den. Lås gärna in den i en box. Helst dygnet om. Då kan inget hända. Mocka inte. Bajset förstör naturen... som redan är förstörd. Antagligen för att Lupinerna tar över. Allt är lupinernas fel. Varför äter inte kossor lupiner? Då skulle vi inte längre tycka att allt är kossornas fel. För att de fes!


?Lupinbekämpardagen?

Av djurenojag - 3 juni 2018 09:44

En sån här vår och försommar kommer man nog aldrig att få uppleva igen, så jag fortsätter att suga musten ur värmen och solen. Som svensk är man ju aldrig riktigt nöjd hur det än är, så jag ska inte vara annorlunda. Liiite regn skulle inte skada. Igår morse tog ridabstinensen överhand och alla grabbarna fick sig en omgång. Värmen tar på dem, men hittade mindre varma skogspartier som låg i skugga. Jag har väl aldrig i hela mitt liv flugit av en häst så många gånger på så kort tid, som jag bokstavligt talat flugit av Baldur. Första gången blev han lite rädd. Andra gången en liten reaktion... Numera ser jag att han gapskrattar inombords;-)
Det är inte att han är dum på något sätt, utan oavett vilken gångart vi har så är han världsbäst på sliding stop!!! Han tvärnitar, matten flyger, haha.
Jag håller mig inte heller för skratt, utan borstar av mig och hoppar upp igen! Tur man varit gymnast en gång i tiden. Tycker nämligen att mina flygturer är ganska så graciösa:-) Bästa var förra helgen när vi skulle ut och hoppa lite naturhinder. Kanske kan vara bra att visa hästen först? Baldur hoppade inte (till att börja med), men matten gjorde bra snygga hopp!

Vi har fått vägarna saltade genom byn. Saltet binder fukten i hundarnas pälsar alldeles alldeles utmärkt :-O. Ni vet, när man ska plocka ur en halvsugen polkagriskaramell ur munnen och fingrarna blir sådär äckligt kladdiga? Så var hundpälsarna, så det blev ett rejält bad av dem, hela ligan.
Mannen spenderade åtta timmar i flygplan igår. Brandflyg. Tydligen hittade de några skogsbränder och fick dirigera brandkåren. Tror brandmännen dansar regndanser när de inte är på utryckningar.
Det blev ialla fall inget av vår planerade grillmiddag, då min hunger slog till långt innan han kom hem.
Nu har hundarna fått sin promis och jag ska avnjuta en kopp kaffe, eller två...

Katten ligger mest utslagen och vilar under dagen. Men igårkväll tyckte han att jag kanske skulle ha fler husdjur. Kom in med i mina ögon världens största fetaste sork. Halvdöd, halvlevande? Talade snällt om för katten att hussen förbjudit fler husdjur och avslutade sorkens dödsångest...
//

Av djurenojag - 26 maj 2018 09:40

Närå, så illa är det inte.. MEN!!!
Blir galet irriterad på samtalsämnen att hästar klarar minsann värme så bra, hästar behöver ingen vila...... VAR tog det sunda förnuftet vägen?
Behövs inga vetenskapliga studier för att förstå att värme tar oavsett djur inklusive människan.
När är hästen som mest aktiv när det är upp emot 30 grader ute? Jo, på kvällen, natten, arla morgon. När hästen själv får välja.

Vilka hundar lider allra mest av värme? Inte är det det den där fullpälsade New Foundlandshunden, utan de nakna raserna. De som inte har päls som isolerar från både kyla och värme.
Vi är sedan länge inne på 2000-talet och FORTFARANDE ser man folk som cyklar med hundar när solen gassar och marken kokar.
Har ingen träffat på ett djur med värmeslag?

Jag ÄLSKAR den här värmen och skulle lätt kunna ha det så här 365 dagar om året. Men jag ser att mina djur har det tufft - därför anpassar jag deras aktivitet utifrån det. Om det nu är 30 grader varmt en vecka eller två, så får de ha det lite lugnare, kanske lite tråkigare...Men att hälsan sätts främst.
Kanske inte är rätt, inte fel.... men mitt sunda förnuft säger så. Man ska inte förmänskliga djur, men vissa saker går f a k t i s k t att projicera på dem.
Och om jag skulle vara en hårt tränande människa, så är jag övertygad om att jag skulle lägga in planerad vila för mig själv! För att kroppen skulle behöva det. För att hjärnan skulle behöva det och antagligen också för motiveringen, att det skulle fortsätta vara skoj!
Nu har jag bitit klart för idag!;-)

Av djurenojag - 23 maj 2018 09:24

Det är otroligt trögt att jobba när det är sånt vackert väder, då jag längtar ut mest hela tiden. Men idag har jag ledig dag och ska suga musten ur den så gott det går. Lite svalare på förmiddagen så snart ska hästarna få sig en varsin sväng.
Går mest runt och håller tummarna för min kollega som i denna stund befinner sig i Falun efter ett tämligen illa bett av katt. <3
De biter ju inte av ren ilska, utan av rädsla så det är svårt att i förväg veta hur de ska reagera. Jag klarade mig betydligt lindrigare undan och ab?n gör sitt jobb.
En annan kollega har också gått igenom
en planerad op..... Hoppas det inte går en trend nu att alla ska hamna i Falun:-O


Allting blommar och grönskar, växer och knakar så det står härliga till. För en månad sedan så mycket snö att man undrade om den skulle vara borta till midsommar. Sen sa det bara pang boom!!

Ett helt inlägg utan en djurbild!:-P

Av djurenojag - 20 maj 2018 12:35

Läser allt som oftast att man inte ska muta hästar. Att muta är fult, dumt, idiotiskt eller rent av löjligt.
Betydelsen muta innebär att om jag ger min häst godis när den utför någonting jag önskar, före eller efter - så betyder det att jag önskar bli särbehandlad.....

Alltså väljer jag att ge min häst belöning. Om den utför något bra eller önskevärt från min sida, så
b e l ö n a r jag det. Där kan man absolut ha olika meningar om godis vs. beröm i ord eller en klapp/smekning/eftergift.. Men vem vill jobba gratis? Inte du. Inte jag. Inte våra grannar. Inte våra tränare/instruktörer. Inte mina hundar. inte mina hästar.
För mig blir att ge en slant morot ett ganska enkelt sätt att förstärka berömmet, att djuret v e t att den gjort någonting rätt eller bra. I min värld kan det aldrig bli en muta, utan det är en belöning.

Jag i mitt hästerifunderande inser att jag nästan alltid skriver när det går bra. Just nu har vi en uppåtgående trend, men visst är jag medveten att bakslag med all säkerhet kommer. Jag väljer dock att inte lägga all fokus på det, samt att tycker jag det går dåligt är det med största sannolikhet hos mig problemet ligger. Att jag har försökt förmedla något de inte förstår, köper eller accepterar. Dessutom bestämde jag mig för ca ett år sedan, eller två. Att BARA rida när jag mår bra. Har tålamod, good feeling och en bra inre känsla. Känner jag mig det minsta irriterad, arg, trött, slut eller stressad. Då står jag över arbetet och kanske just bara sätter mig på den där stenen och umgås. Vilket betyder att hästarna ibland får gå sju dagar i sträck, eller kanske bara en ellet två gånger på en vecka. Tror absolut att det är en av anledningarna till att det går så bra just nu. En annan är att min rädsla är, inte helt borta, men hanterbar. En vis man rev i åt mig att min rädsla sitter inte hos hästen. Är inte heller hästens ”fel”. vilket är något jag tog åt mig av och har jobbat mycket med. Och visst har det gett resultat. Om jag litar på hästen, litar hästen på mig och vi får ett härligt samspel och jag behöver inte heller ”hålla tillbaka”. Behöver inte längre sitta och bromsa hästen för att jag är rädd.
Sen så har jag garanterat haft enorm tur i mitt ”val” av hästar. Har dock bara gått på hjärta & magkänsla....... och kanske en gnutta kvinnlig intuition;-P
Fortsättning följer....på vår resa - jag och mina grabz.<3

Av djurenojag - 16 maj 2018 09:42

Om någon ledsnar på mitt eviga djurskrivande så kan man ju bara låta bli att läsa;-)
Men jag har verkligen sista tiden rannsakat mig själv. Analyserat, filosoferat, funderat, tänkt...
Inget sätt eller rätt eller fel, utan man får helt enkelt förlita sig på det som känns bra just för en själv och den där magkänslan.
Mina hästar är inte bara min hobby, utan också enormt älskade familjemedlemmar. Jag vill inte härska över dem, utan jag vill att vi ska ha ömsesidig respekt för varandra. De ska förstå mig, jag vill förstå dem.
Det är där jag står idag. Jag klappar mig faktiskt en extra gång på axeln - därför att jag vågar stå för att jag sista året har utvecklats och blivit en lite bättre ryttare. En bättre människa till och med. Är det min förtjänst? Nä, faktiskt inte ett dugg. Det är hästarnas förtjänst.
De har tydligt talat om för mig om att de gör det jag ber om, om JAG är tydlig med att förmedla det jag vill! Det är ju en självklarhet egentligen, men först nu jag tänker på det medvetet. Varje steg vi tar. Varje framsteg vi gör. Tillsammans.
Jag är fullt införstådd med att det i min takt kommer att ta lång tid innan vi når de där målen jag satt upp. Men vad gör det om hundra år? Att vi gör resan ihop, grabsen & jag är ändå det viktigaste. Vi knyter våra band inte bara i ridningen, utan varje stund vi tillbringar tillsammans om så jag bara sitter på en sten i hagen.
Mina djur, inte bara hästarna, ger mig en sån glädje. Energi. Lugn. Tacksamhet.
<3

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Djuren och Jag med Blogkeen
Följ Djuren och Jag med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se