Djuren och Jag

Senaste inläggen

Av djurenojag - 5 maj 2018 19:41

  

Den här dagen kommer definitivt att läggas på minnet! VÄRME & SOL!!!! Äntligen!!! Som jag längtat och trånat!
Dagen började förvisso med en nedstämd känsla, men efter att få umgås med både stora och små fyrbenta varelser som kom den där känslan av tacksamhet och glädje tillbaka.
Känner mig stolt. Stark. Att mina tre stora grabbar har lärt mig så enormt mycket OM mycket. Det är en häftig känsla. Att jag kanske inte hade tagit till mig våra ”samtal”  om jag inte hade gått igenom min resa. De respekterar mig för den jag är. Jag respekterar dem för det de är. Och tilliten.
Jag har lovat dem att a l d r i g svika dem. Missbruka tilliten.

*kärlek*ANNONS
Av djurenojag - 1 maj 2018 10:19

Hejdå april, välkommen maj!

Hade tur som slapp snöblasket inatt, men regnar - det gör det. Nu kan det bara bli bättre och lite varmare. Hoppas på en stekhet sommar med tonvis av tropiska nätter. Drömma kan man väl få göra ialla fall?! Ligger fortfarande lite snötussar här och var som en liten påminnelse om vad som varit.

Pjakkur visar tydligt att idag är det minsann ingen utedag och har boat in sig på fårfällen<3
Idag är planen att göra så lite som möjligt på den längsta tid som möjligt ;-P Tänker inte heller ha dåligt samvete för det!!
Av olika skäl så rider jag a l d r i g första maj...
Dessutom så får de en ledig dag efter gårdagens smällare/fyrverkerier.... Satans påfund - fortfarande!!!
//

ANNONS
Av djurenojag - 29 april 2018 07:37

Efter en fredag på jobbet som bokstavligt talat sög ur all must ur kropp och knopp, så rusar min femledighet på i en rasande takt.
När man jobbar med djur så är sällan den ena dagen den andra lik. I fredags var det en sorglig dag. Tro inte för allt i världen att man vänjer sig att hjälpa de älskade fyrfota över regnbågsbron. Det är lika sorgligt varje gång och varenda en tar man till sig i hjärtat och delar förlusten med de berörda.
Så om nån tycker att djursjukvården är dyr? Betänk att våra hjärtan & hjärnor jobbar dygnet runt med allt vad det innebär<3

Lördagen spenderades som vanligt på det allra bästa sätt jag vet. Med mina fyrfotade familjemedlemmar. Dessutom blev det den vårliga hästprylarstädningen. Att få sanera allt från vintern som var och liksom börja om. Ljuvligt.
Min äldsta Bangsibums fick bli vårklippt också. En mycket nöjd och glad Bangs kan jag meddela!
Vädret var ganska kyligt, men solen lyste och värmde så gott den kunde - hela dagen!

Även den minsta lilla lurven (katten) spenderade nästan hela dagen utomhus och hittade både en och annan sork:-| Rund om magen och världens snällaste, men en sjujäkel till jägare. Vi har dock pratat allvar om att fåglar låter man minsann bli! Annars blir det en stor kobjällra runt halsen!!

Idag ska mannen spendera dagen ovan molnen... eller kanske under dem? Vad vet jag. Själv tänker jag ta dagen som den kommer och göra det som faller mig in för stunden. I vilket fall som helst så lider april mot sitt slut och ingen är gladare än jag! Min tid är nu!!!!<3

Av djurenojag - 25 april 2018 20:48

Världens bästa hovis har gjort grabbarna finfina om tossorna idag och nu är vinterpjucksen ett minne blott!!!:-) Så skönt!!!!
Lilla puffluggen skötte sig galant när sotaren kom i samma veva och klättrade upp på taket ovanför honom<3 Stolt matte!!
Lite ridning blev det och sen en härlig skogspromis med vovvar. Atli fick tillåtelse att plaska i vartenda träsk. Han var i sjunde himlen!! Sen tog det dubbelt så lång tid att avkvistifiera och rengöra...


Och schvish så var min lediga dag slut!
Men snart så...... jobb två dagar, sen ledig i fem dagar!!!!:-) s e m e s t er & Första maj!!
//

Av djurenojag - 22 april 2018 15:21

Trots halsont och många Alvedonintag så har helgen visat sig från sin bästa sida. Mest nöjd är jag med att ena hagen är harvad. Så lite regn och värme på det, kommer det växa så det knakar!
Roligast har varit all ridning. Inte bara småpluttarna som utvecklas, utan även Hròi visar vad han går för<3
Tråkigaste är all sand och lera som
kommer in med vovvarna. Äckligast är sorkarna som katten stolt bär in och visar upp. Oftast huvudlösa... Det mysigaste har varit ätstunderna i kuvösen och godast blev rödingfiléerna.
Tvätten har hängt ute och gräsmattan är hundbajssanerad efter vintern. Så over all en sån härlig helg!!

Av djurenojag - 15 april 2018 09:22

Äntligen vår, trots decimetervis med snö kvar. Nu har strumporna rykt för i år. Hästarna fäller, locket har lyfts av brunnen:-), katten vill gå ut igen och kuvösen sanerad! Det är verkligen som att livet återuppstår!! För att inte tala om att det är typ härligt att ha en grusig säng igen!!
Morgonkaffet intas i kuvösen (dock inlindad i filt, men vad gör väl det?) Älskar att höra grannens tupp och hönor gala och kackla och alla vilda fåglar som kämpar med att bygga sina bon!<3
Idag ska hästhagens leriga del skärmas av och förhoppningsvis dröjer det inte länge tills jag får harva!
Alla krämpor blir så mycket bättre av lite sol & värme!
Snart är det dags för Bangsigubben att få sommarfrisyr också, men han är lika omtyckt som
en ?bonnahund?!?
Nu är kaffet slut och jag kör igång dagen!
Barfota!!
//


Av djurenojag - 14 april 2018 09:10

Äntligen helg! Den här veckan har kantats av att få umgås med mysproppar, blivit hundbiten, fått hjärnskakning och solsken. Händelserikt så det förslår. Inte att förglömma chefens inköp av gröna bananer till aporna, hihi!:-)
Konstigt nog så klarade jag mig helt ifrån klantigheter med bravur igår när det var fredag den 13:de!
Som det ser ut nu, så har vi klarat av sista natten med minusgrader - så långt prognosen sträcker sig för tillfället.

Idag ska jag ta dagen precis som den kommer - kan dock garantera att det innefattar både stora och små fyrbeningar<3
//

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Djuren och Jag med Blogkeen
Följ Djuren och Jag med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se