Djuren och Jag

Senaste inläggen

Av djurenojag - 7 juli 2018 10:05

Ingen i livet har nog upplevt en sådan här sommar i Sverige tidigare. Jag har fått min bön hörd efter den sjukt långa kalla snöiga vintern, om
en varm och fin sommar. Tror inte heller att jag missat en endaste nyhetssändning eller socialt mediainlägg om grovfoderbristen för djurhållare.
Även jag som bara har hästar som hobby har sömnlösa nätter..... så kan inte föreställa mig stressen hos de som har det som levebröd. De som kommer att både få slakta djur eller lägga ner sina verksamheter pga torkan.
MEN.........
Att kalla det katastrof?!?

Ett icke simkunnigt fotbollslag sitter instängda i en grotta för tredje veckan.
Folk svälter, dränks, bränns till döds, mördas och bombas dagligen i världen.
Vad ska vi kalla det, när vi kallar grovfoderbrist för katastrof?
Vi lever ändå i ett land som är förskonade från krig, vulkaner, jordbävningar, slukhål och allt vad det heter. De allra flesta har tak över huvudet och ganska troligen kommer Sverige att stanna av för
90 minuter idag när kvartfinalen ska spelas i fotbolls-VM.
Vill inte på något sätt förlöjliga situationen som råder, utan endast att vi alla ska fundera lite på ordet katastrof och kris.
Vad betyder ordet katastrof för dig?
//

Av djurenojag - 1 juli 2018 18:54

Tyckte att jag alldeles nyss skrev att jag välkomnade juni? Men nu är det byebye med den månaden.
Haft några helt underbara dagar på
Västkusten, som visade sig från sin bästa sida. Alltid lika trevligt med den årliga trippen med halva fam. Gez.

Är naturligtvis enormt tacksam för alla som sett till och tagit hand om hästar, hundar & katt på allra bästa sätt<3 TACK!!!!
Kan ju ärligt medge att jag längtade hem till mitt lilla zoo!!!
En semestervecka rinner iväg i en rasande fart. Dessutom lite antiklimax när gallblåsan ville jävlas med mig första halvan.

Älskade Pjakkur lämnade inte min sida<3

Storgrabbisarna fick jobba direkt jag kom hem & även idag. Så himla duktiga!! Baldur dock MYCKET förnärmad över solskyddsfaktor på näsan.
-Vad ska det vara bra för? Säger han. De andra slipper ju.
Matten mer än nöjd och ska nu jobba skiten ur sig i tre veckor innan det är dags för fyra hela semesterveckor. Sug på den ni!:-)

Av djurenojag - 25 juni 2018 15:57

Joråsåatt, stabilare väder sa de. Och regnet smattrade mot altantaket och jag satt med vantar. Precis som en midsommarhelg ska vara. Sa de.
Knottfritt får man vara glad för.
Men nu så är värmen någorlunda tillbaka.
Tröttheten efter veckan som var har knockade mig med en gjutjärnspanna, men lite skog, hästar, hundar och kattmys så ska jag vara på banan igen.
Men det är drygt när man vill så mycket, men kropp & knopp skriker NEEEEJ!!

Vovvar, R-M och frukost i skogen blev det imorse. Tyvärr hade vi sällskap av sisådär 5 miljoner knott också. Nästa gång ska jag inte glömma Centauran!:-)
Sen fick Rökkvi sällskap av byns snyggaste Samba & F!!:-) Första ridturen med sällskap. Han var så ofokuserad och snubblade på minsta lilla kvist. Allt för att han var upptagen med att se snygg ut för tjejerna <3.
Hrói fick sig ett pass på räcerbanan (min gräspaddock kallas så). Det har tagit enormt lång tid, men nu börjar han verkligen kännas bra och gör sitt bästa! Vilodag för lillpluppen som
fått jobba hela midsommarhelgen!

Nu tänker jag bara kasta upp benen och göra ingenting! Det är s e m e s t e r det!

Av djurenojag - 22 juni 2018 09:14

Nuså, har fru Omsdotter en HEL veckas semester!! Har ännu inte riktigt varvat ner från en crazy vecka.... men det kommer hoppas jag.
Vädret verkar bli som jag önskar, så vad mer kan en begära?!
Ska pilla mig så mycket i naveln att jag får skavsår! (och vem trodde på den?)
Nä, ska bli underbart att få rå om mina egna djur hela dagarna!!! Men prio ett är persedelvård.
Med målade naglar och smycken på händer och armar!!

Midsommarafton nalkas idag, men alla blomster har ju redan blommat ut för länge sen. Får helt sonika binda en krans av..... kirskål *skratt*, för den är ju tämligen odödlig.

-Villfarelser-


Nu är kaffekontot påfyllt och jag är redo att fånga dagen. Typ. ish.
//

Av djurenojag - 6 juni 2018 17:26

*4 år med Hrói från Nyhammar idag*

Av djurenojag - 6 juni 2018 16:07

Vi skulle aldrig ha ätit av det där äpplet!

Ät inte chips, eller helst inte potatis alls...Ris innehållet arsenik så låt bli riset!!!! För allt i världen - drick inte Coca Cola! Det löser nog upp varenda organ i kroppen. Akta oss för grödor, massvis med tungmetaller. För att inte tala om alkoholens alla skador. Låt bli! Drick kaffe! Höjer prestationen. Nej föresten, drick INTE kaffe. Högre effektivitet ökar riskerna att dö.
Kött ska vi inte tala om. Inte bara att äta, utan ens titta på! Grilla ska vi inte ens nämna.
Jorden exploderar snart om en enda ko fiser igen. Fisk ska uteslutas!! Haven utarmas och tänk bara om en torsk har mask! Då dör vi! Ja, eller kräks åtminstone. Och måste skriva till de stora dagstidningarna. En mask hittades i torsken!! Scoop! Stort scoop. Men glöm för all del inte bort GDPR! Du kan säkert dö av GDPR också?

Sluta drick vatten! Vi måste spara på vattnet. För att inte nämna bubbelvatten! Herregud! Slösa på luft sådär!!! Inte bra!! Vi kanske måste sluta andas för att planeten ska överleva. Vi har ju earth hour. Kanske ska införa en stop breathe hour?!
Tyger? Kläder? Neeej, inte använda kläder. Giftigt!!
Gå naken! Fast då får vi ju solljus på kroppen. Inte bra. Sol är inte bra alls. Förutom D-vitaminen då. Men då kan vi äta kosttillskott istället! För mycket kosttillskott är inte bra. Då kan man dö.

Ha för guds skull inga husdjur! Tänk på alla basillusker de medför! Har du häst? Låt den absolut inte äta gräs! Då dör den. Lås gärna in den i en box. Helst dygnet om. Då kan inget hända. Mocka inte. Bajset förstör naturen... som redan är förstörd. Antagligen för att Lupinerna tar över. Allt är lupinernas fel. Varför äter inte kossor lupiner? Då skulle vi inte längre tycka att allt är kossornas fel. För att de fes!


?Lupinbekämpardagen?

Av djurenojag - 3 juni 2018 09:44

En sån här vår och försommar kommer man nog aldrig att få uppleva igen, så jag fortsätter att suga musten ur värmen och solen. Som svensk är man ju aldrig riktigt nöjd hur det än är, så jag ska inte vara annorlunda. Liiite regn skulle inte skada. Igår morse tog ridabstinensen överhand och alla grabbarna fick sig en omgång. Värmen tar på dem, men hittade mindre varma skogspartier som låg i skugga. Jag har väl aldrig i hela mitt liv flugit av en häst så många gånger på så kort tid, som jag bokstavligt talat flugit av Baldur. Första gången blev han lite rädd. Andra gången en liten reaktion... Numera ser jag att han gapskrattar inombords;-)
Det är inte att han är dum på något sätt, utan oavett vilken gångart vi har så är han världsbäst på sliding stop!!! Han tvärnitar, matten flyger, haha.
Jag håller mig inte heller för skratt, utan borstar av mig och hoppar upp igen! Tur man varit gymnast en gång i tiden. Tycker nämligen att mina flygturer är ganska så graciösa:-) Bästa var förra helgen när vi skulle ut och hoppa lite naturhinder. Kanske kan vara bra att visa hästen först? Baldur hoppade inte (till att börja med), men matten gjorde bra snygga hopp!

Vi har fått vägarna saltade genom byn. Saltet binder fukten i hundarnas pälsar alldeles alldeles utmärkt :-O. Ni vet, när man ska plocka ur en halvsugen polkagriskaramell ur munnen och fingrarna blir sådär äckligt kladdiga? Så var hundpälsarna, så det blev ett rejält bad av dem, hela ligan.
Mannen spenderade åtta timmar i flygplan igår. Brandflyg. Tydligen hittade de några skogsbränder och fick dirigera brandkåren. Tror brandmännen dansar regndanser när de inte är på utryckningar.
Det blev ialla fall inget av vår planerade grillmiddag, då min hunger slog till långt innan han kom hem.
Nu har hundarna fått sin promis och jag ska avnjuta en kopp kaffe, eller två...

Katten ligger mest utslagen och vilar under dagen. Men igårkväll tyckte han att jag kanske skulle ha fler husdjur. Kom in med i mina ögon världens största fetaste sork. Halvdöd, halvlevande? Talade snällt om för katten att hussen förbjudit fler husdjur och avslutade sorkens dödsångest...
//

Av djurenojag - 26 maj 2018 09:40

Närå, så illa är det inte.. MEN!!!
Blir galet irriterad på samtalsämnen att hästar klarar minsann värme så bra, hästar behöver ingen vila...... VAR tog det sunda förnuftet vägen?
Behövs inga vetenskapliga studier för att förstå att värme tar oavsett djur inklusive människan.
När är hästen som mest aktiv när det är upp emot 30 grader ute? Jo, på kvällen, natten, arla morgon. När hästen själv får välja.

Vilka hundar lider allra mest av värme? Inte är det det den där fullpälsade New Foundlandshunden, utan de nakna raserna. De som inte har päls som isolerar från både kyla och värme.
Vi är sedan länge inne på 2000-talet och FORTFARANDE ser man folk som cyklar med hundar när solen gassar och marken kokar.
Har ingen träffat på ett djur med värmeslag?

Jag ÄLSKAR den här värmen och skulle lätt kunna ha det så här 365 dagar om året. Men jag ser att mina djur har det tufft - därför anpassar jag deras aktivitet utifrån det. Om det nu är 30 grader varmt en vecka eller två, så får de ha det lite lugnare, kanske lite tråkigare...Men att hälsan sätts främst.
Kanske inte är rätt, inte fel.... men mitt sunda förnuft säger så. Man ska inte förmänskliga djur, men vissa saker går f a k t i s k t att projicera på dem.
Och om jag skulle vara en hårt tränande människa, så är jag övertygad om att jag skulle lägga in planerad vila för mig själv! För att kroppen skulle behöva det. För att hjärnan skulle behöva det och antagligen också för motiveringen, att det skulle fortsätta vara skoj!
Nu har jag bitit klart för idag!;-)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Djuren och Jag med Blogkeen
Följ Djuren och Jag med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se