Djuren och Jag

Senaste inläggen

Av djurenojag - 23 maj 2018 09:24

Det är otroligt trögt att jobba när det är sånt vackert väder, då jag längtar ut mest hela tiden. Men idag har jag ledig dag och ska suga musten ur den så gott det går. Lite svalare på förmiddagen så snart ska hästarna få sig en varsin sväng.
Går mest runt och håller tummarna för min kollega som i denna stund befinner sig i Falun efter ett tämligen illa bett av katt. <3
De biter ju inte av ren ilska, utan av rädsla så det är svårt att i förväg veta hur de ska reagera. Jag klarade mig betydligt lindrigare undan och ab?n gör sitt jobb.
En annan kollega har också gått igenom
en planerad op..... Hoppas det inte går en trend nu att alla ska hamna i Falun:-O


Allting blommar och grönskar, växer och knakar så det står härliga till. För en månad sedan så mycket snö att man undrade om den skulle vara borta till midsommar. Sen sa det bara pang boom!!

Ett helt inlägg utan en djurbild!:-P

Av djurenojag - 20 maj 2018 12:35

Läser allt som oftast att man inte ska muta hästar. Att muta är fult, dumt, idiotiskt eller rent av löjligt.
Betydelsen muta innebär att om jag ger min häst godis när den utför någonting jag önskar, före eller efter - så betyder det att jag önskar bli särbehandlad.....

Alltså väljer jag att ge min häst belöning. Om den utför något bra eller önskevärt från min sida, så
b e l ö n a r jag det. Där kan man absolut ha olika meningar om godis vs. beröm i ord eller en klapp/smekning/eftergift.. Men vem vill jobba gratis? Inte du. Inte jag. Inte våra grannar. Inte våra tränare/instruktörer. Inte mina hundar. inte mina hästar.
För mig blir att ge en slant morot ett ganska enkelt sätt att förstärka berömmet, att djuret v e t att den gjort någonting rätt eller bra. I min värld kan det aldrig bli en muta, utan det är en belöning.

Jag i mitt hästerifunderande inser att jag nästan alltid skriver när det går bra. Just nu har vi en uppåtgående trend, men visst är jag medveten att bakslag med all säkerhet kommer. Jag väljer dock att inte lägga all fokus på det, samt att tycker jag det går dåligt är det med största sannolikhet hos mig problemet ligger. Att jag har försökt förmedla något de inte förstår, köper eller accepterar. Dessutom bestämde jag mig för ca ett år sedan, eller två. Att BARA rida när jag mår bra. Har tålamod, good feeling och en bra inre känsla. Känner jag mig det minsta irriterad, arg, trött, slut eller stressad. Då står jag över arbetet och kanske just bara sätter mig på den där stenen och umgås. Vilket betyder att hästarna ibland får gå sju dagar i sträck, eller kanske bara en ellet två gånger på en vecka. Tror absolut att det är en av anledningarna till att det går så bra just nu. En annan är att min rädsla är, inte helt borta, men hanterbar. En vis man rev i åt mig att min rädsla sitter inte hos hästen. Är inte heller hästens ”fel”. vilket är något jag tog åt mig av och har jobbat mycket med. Och visst har det gett resultat. Om jag litar på hästen, litar hästen på mig och vi får ett härligt samspel och jag behöver inte heller ”hålla tillbaka”. Behöver inte längre sitta och bromsa hästen för att jag är rädd.
Sen så har jag garanterat haft enorm tur i mitt ”val” av hästar. Har dock bara gått på hjärta & magkänsla....... och kanske en gnutta kvinnlig intuition;-P
Fortsättning följer....på vår resa - jag och mina grabz.<3

Av djurenojag - 16 maj 2018 09:42

Om någon ledsnar på mitt eviga djurskrivande så kan man ju bara låta bli att läsa;-)
Men jag har verkligen sista tiden rannsakat mig själv. Analyserat, filosoferat, funderat, tänkt...
Inget sätt eller rätt eller fel, utan man får helt enkelt förlita sig på det som känns bra just för en själv och den där magkänslan.
Mina hästar är inte bara min hobby, utan också enormt älskade familjemedlemmar. Jag vill inte härska över dem, utan jag vill att vi ska ha ömsesidig respekt för varandra. De ska förstå mig, jag vill förstå dem.
Det är där jag står idag. Jag klappar mig faktiskt en extra gång på axeln - därför att jag vågar stå för att jag sista året har utvecklats och blivit en lite bättre ryttare. En bättre människa till och med. Är det min förtjänst? Nä, faktiskt inte ett dugg. Det är hästarnas förtjänst.
De har tydligt talat om för mig om att de gör det jag ber om, om JAG är tydlig med att förmedla det jag vill! Det är ju en självklarhet egentligen, men först nu jag tänker på det medvetet. Varje steg vi tar. Varje framsteg vi gör. Tillsammans.
Jag är fullt införstådd med att det i min takt kommer att ta lång tid innan vi når de där målen jag satt upp. Men vad gör det om hundra år? Att vi gör resan ihop, grabsen & jag är ändå det viktigaste. Vi knyter våra band inte bara i ridningen, utan varje stund vi tillbringar tillsammans om så jag bara sitter på en sten i hagen.
Mina djur, inte bara hästarna, ger mig en sån glädje. Energi. Lugn. Tacksamhet.
<3

Av djurenojag - 5 maj 2018 19:41

  

Den här dagen kommer definitivt att läggas på minnet! VÄRME & SOL!!!! Äntligen!!! Som jag längtat och trånat!
Dagen började förvisso med en nedstämd känsla, men efter att få umgås med både stora och små fyrbenta varelser som kom den där känslan av tacksamhet och glädje tillbaka.
Känner mig stolt. Stark. Att mina tre stora grabbar har lärt mig så enormt mycket OM mycket. Det är en häftig känsla. Att jag kanske inte hade tagit till mig våra ”samtal”  om jag inte hade gått igenom min resa. De respekterar mig för den jag är. Jag respekterar dem för det de är. Och tilliten.
Jag har lovat dem att a l d r i g svika dem. Missbruka tilliten.

*kärlek*Av djurenojag - 1 maj 2018 10:19

Hejdå april, välkommen maj!

Hade tur som slapp snöblasket inatt, men regnar - det gör det. Nu kan det bara bli bättre och lite varmare. Hoppas på en stekhet sommar med tonvis av tropiska nätter. Drömma kan man väl få göra ialla fall?! Ligger fortfarande lite snötussar här och var som en liten påminnelse om vad som varit.

Pjakkur visar tydligt att idag är det minsann ingen utedag och har boat in sig på fårfällen<3
Idag är planen att göra så lite som möjligt på den längsta tid som möjligt ;-P Tänker inte heller ha dåligt samvete för det!!
Av olika skäl så rider jag a l d r i g första maj...
Dessutom så får de en ledig dag efter gårdagens smällare/fyrverkerier.... Satans påfund - fortfarande!!!
//

Av djurenojag - 29 april 2018 07:37

Efter en fredag på jobbet som bokstavligt talat sög ur all must ur kropp och knopp, så rusar min femledighet på i en rasande takt.
När man jobbar med djur så är sällan den ena dagen den andra lik. I fredags var det en sorglig dag. Tro inte för allt i världen att man vänjer sig att hjälpa de älskade fyrfota över regnbågsbron. Det är lika sorgligt varje gång och varenda en tar man till sig i hjärtat och delar förlusten med de berörda.
Så om nån tycker att djursjukvården är dyr? Betänk att våra hjärtan & hjärnor jobbar dygnet runt med allt vad det innebär<3

Lördagen spenderades som vanligt på det allra bästa sätt jag vet. Med mina fyrfotade familjemedlemmar. Dessutom blev det den vårliga hästprylarstädningen. Att få sanera allt från vintern som var och liksom börja om. Ljuvligt.
Min äldsta Bangsibums fick bli vårklippt också. En mycket nöjd och glad Bangs kan jag meddela!
Vädret var ganska kyligt, men solen lyste och värmde så gott den kunde - hela dagen!

Även den minsta lilla lurven (katten) spenderade nästan hela dagen utomhus och hittade både en och annan sork:-| Rund om magen och världens snällaste, men en sjujäkel till jägare. Vi har dock pratat allvar om att fåglar låter man minsann bli! Annars blir det en stor kobjällra runt halsen!!

Idag ska mannen spendera dagen ovan molnen... eller kanske under dem? Vad vet jag. Själv tänker jag ta dagen som den kommer och göra det som faller mig in för stunden. I vilket fall som helst så lider april mot sitt slut och ingen är gladare än jag! Min tid är nu!!!!<3

Av djurenojag - 25 april 2018 20:48

Världens bästa hovis har gjort grabbarna finfina om tossorna idag och nu är vinterpjucksen ett minne blott!!!:-) Så skönt!!!!
Lilla puffluggen skötte sig galant när sotaren kom i samma veva och klättrade upp på taket ovanför honom<3 Stolt matte!!
Lite ridning blev det och sen en härlig skogspromis med vovvar. Atli fick tillåtelse att plaska i vartenda träsk. Han var i sjunde himlen!! Sen tog det dubbelt så lång tid att avkvistifiera och rengöra...


Och schvish så var min lediga dag slut!
Men snart så...... jobb två dagar, sen ledig i fem dagar!!!!:-) s e m e s t er & Första maj!!
//

Av djurenojag - 22 april 2018 15:21

Trots halsont och många Alvedonintag så har helgen visat sig från sin bästa sida. Mest nöjd är jag med att ena hagen är harvad. Så lite regn och värme på det, kommer det växa så det knakar!
Roligast har varit all ridning. Inte bara småpluttarna som utvecklas, utan även Hròi visar vad han går för<3
Tråkigaste är all sand och lera som
kommer in med vovvarna. Äckligast är sorkarna som katten stolt bär in och visar upp. Oftast huvudlösa... Det mysigaste har varit ätstunderna i kuvösen och godast blev rödingfiléerna.
Tvätten har hängt ute och gräsmattan är hundbajssanerad efter vintern. Så over all en sån härlig helg!!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Djuren och Jag med Blogkeen
Följ Djuren och Jag med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se