Djuren och Jag

Senaste inläggen

Av djurenojag - Onsdag 17 jan 08:30

Nej! Idag är det bara en nejdag! Nej! NEJ!
Började med att hälla ut hela stora kaffemuggen över köksgolvet. Neeeej!!
Har feber och känner mig allmänt ynklig! Det är också ett stort NEJ!
För att inte tala om all snö som kommit senaste dygnet. Kylan. Neeeej! Räcker nu!!
Är med in nån grupp om hästar på fb. Stort fetNEJ!! (ja, jo man kan ju lämna. Faktiskt. Eller bara låta bli att läsa. Nej!)

.... Och då har dagen inte ens börjat! :-O
Ohhhh noooo....

Av djurenojag - Söndag 14 jan 19:39

Tänk att några enstaka minusgrader kan kännas så himla kallt - med lite fuktighet och köldeffekt. Brrr!! Har haft eftermiddagsdejt med Sofie & Stina, så nu är grabbgänget därute finfina om fötterna igen och grabbgänget inomhus nöjda med bus. Mycket nöjd över att det är först nu vinden börjar tillta så smått.
Matten ligger nerbäddad under filtar och värmer upp sig, medans huset är fyllt med ......törs jag säga gubbar?! :-P
M har styrelsemöte med flygklubben. Jag väntar bara på att de ska börja äta nångång så jag kan få en liten tallrik serverad, sådär lagom till Farmen...

Nä, får nog allt hämta ett par till raggsockor och en till filt! Fryyyyyyyyser!

Av djurenojag - Fredag 12 jan 21:49

Skulle ju skita i det där ordet ”lycka” och så får det bli!
Men en eftermiddag med pojkgänget gav mig energi och välmående. Och tacksamhet! Raggsockorna imponerar på mig och jag hoppas innerligt att jag kan förmedla glädjen jag känner för dem, om dem, med dem, på dem.
Baldur är fortfarande i ett ganska kravlöst stadie, med framåttänk och ha skoj. Att få lära känna mig och miljön. Rökkvi har idag fått göra övergångar mellan tölt/galopp. Så lättlärd han är.
Hri har vi ju under en tid fått börja om
med tölten från början, så vi jobbar vidare på den, på styrkan och framförallt lösgjordheten.
Känns skoj att ha en individuell plan<3

Japp! Helt rätt! Fredagspizza här!! Gott! Paltkoma. Soffhäng!
Och yes!!! Klockan är efter 21.00 och jag är uppe och vaken fortfarande. Nästan så det får bli ett X i taket.

Imorgonbitti ska jag tassa runt och sippa kaffe lääänge...

Av djurenojag - Torsdag 11 jan 20:36

Idag har inte en endaste av alla mina väderappar haft ett endaste rätt nånstans. Enligt dem -2C idag. Jo tjena. Blidväder, mulet, disigt, dimmigt och -9C.
Ridlusten infann sig inte riktigt tack vare det, men istället en skön promenad med vovvarna.

Det händer att jag funderar på hur jag blev jag. Med ett genuint djurintresse så länge jag kan minnas. Att ha sociala skills, men ändå föredrar ensamheten. Självvald ensamhet är aldrig tråkig.
Jag är aldrig uttråkad!


Idag har jag fått en gammal hederlig skrivmaskin från Ms morfar. Älskar ljudet när man slår ner tangenterna. Älskar fonten. Att bokstäverna hamnar lite ojämnt. Nostalgi. Och en dröm
om att skriva något meningsfullt. Någongång.

Av djurenojag - Onsdag 10 jan 07:44

Tror det är ett av de mest använda orden under mina i år, 10 år här på Bloggplatsen. Knottfritt!
-15c just nu. Biter i kinderna, men knarrar fint under fötterna. Idag har jag ledig dag, men blir det inte vamare under dagen så får nog hästarna en semesterdag. Lär heller inte bli någon extremt lång hundpromis. Men elda - det ska jag!!
Blev en skön promenad igår efter jobbet. Rensade huvudet. Många klagar på skoterspår/ATVspår. Jag däremot är glad över dem. Både för min skulle att kunna promenera i skogen, men också när jag ser hur spåren används flitigt av både skogens konung och andra vilda djur.

Ska skriva färdigt lite brev idag. Dricka kaffe med mycket mjölk (vårda min pågående magkatarr) och bara vara. Me, myself & i. Om solen tittar fram ska jag tanka D-vitamin.

Av djurenojag - Söndag 7 jan 15:04

Vindstilla och -13c imorse. Sen kom vinden...I väntan på hovslagaren tänkte jag ta en sväng med alla grabbarna. Men si tji fick jag! När det blåser hamnar Rökkvi?s nerver utanpå och han återgår till vildhäststadiet. Nog för att de alla blir lite extra stissiga och busiga, men just Rökkvi blir avvaktande mot mig. Baldur däremot skulle gärna krypa upp och sätta sig i knät om han kunde.
Så.... det fick bli att ställa in hovis. Tur att jag har världens bästa hovslagare, som förstår och som inte hunnit åka. Nu får hon mysa under nån filt istället. Så fort det slutat blåsa kommer Mr. R att återgå till sitt normala mysiga jag.
Och jag.... får knyta fast hatten och ta en hundpromis istället (hade ju lovat dem Stinabus)...
Sen kör jag på ett långt varmt bad...

Idag är han en prutthäst, den där i mitten. <3

Av djurenojag - Lördag 6 jan 16:50

Ack så irriterande att man måste ha en rubrik varje gång! Heldag utomhus. -12c imorse. Strålande solsken. En vacker himmel. Ridit alla tre grabbarna och två promisar med hundarna. En dag som passar mig som handen i handsken!
Imorse sa min fina vän att vi ska använda tre andra ord istället för lycka. Välbefinnande, välmående och meningsfullhet<3
Tycker om den idn. Och jag var verkligen välmående när jag fick dricka ett stort glas varm choklad efter utedagen!!

Av djurenojag - Fredag 5 jan 16:10

Har snöat i ungefär ett dygn och köldgraderna börjar krypa nedåt på termometern. Istapparna hänger i hästarnas vinterskrud och hundarna får jobba för att ta sig framåt.
En mindre hektisk dag på jobbet än igår och som bonus fick vi träffa Elin och hennes färska lilla bäbis.
Har hunnit med min sedvanliga stund, att bara sitta i hästhagen och andas nuet, men också en pulsande hundpromenad med lite bus.

Bästa händelsen idag är dock att min personliga almanacka kom!! Blir lika glad varje år den dimper ner i brevlådan. Såhär får den se ut i år:
Nu blir det att tina upp lite under favoritfilten och invänta kvällens pizza delivery! Äter numera så ofantligt mycket mediciner att det där goda glas röda får stå åt sidan. Men ska nog lyxa till det lite, tror jag minsann! Inte för att jag är värd det, utan för att jag vill!

Presentation

Kalender

M Ti On To Fr L S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Flj Djuren och Jag med Blogkeen
Flj Djuren och Jag med Bloglovin'

Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se