Djuren och Jag

Alla inlägg under maj 2014

Av djurenojag - 15 maj 2014 11:49

Dags för en liten uppdatering...
Vaknade imorse och känns som en långtradare med bred last kört över mig, backat tillbaka och drog en vända till. Mör är alltså bara förnamnet. Blir alltid så mycket värre vid väderomslag. Nu har de ju lovat lite värme till helgen och det borde ju göra gott för min kropp.
Händer lite spännande ting just nu, som jag tänker hemlighethålla ett litet tag till, men oj så spännande och nervöst!<3
Försöker få till ett brev till kommunen (ja, fortfarande ang vattenledningarna), men blir så arg när jag författar, att jag måste ta en paus!
Borde klippa gräset, pälsvårda, skriva klart, dammsuga, putsa fönster.. men orkar just ingenting! Jo, rida såklart!! Härligt för både kropp & själ!!
Slänger mig en stund på sofflocket...
//

Av djurenojag - 10 maj 2014 12:45

Medas andra varit duktiga och i princip hunnit med en jorden-runt-resa på lördagsförmiddagen, så har jag slappat på sofflocket! Ljuvligt! Att bara få ta det lugnt är bland det bästa jag vet!! Pälsvård är nog det enda som står på dagens to-do, och det måste ändå vänta tills jyckarna torkat till lite.
Jo men vänta... Jag har målat naglarna minsann!!:-P Krävdes stor kraftansträngning;-P
Ha en bra helg!
//

Av djurenojag - 7 maj 2014 21:41

Jodå, det regnar fortfarande!!! Är glad att vi nu har en uppsjö med regntäcken åt hästarna, som byts frenetiskt. De går förövrigt hemma igen, så nu har de tillgång till lösdriften om de vill. Bra för mattehjärtat! Har fixat och donat med dem så att de håller sig förhållandevis torra. Vem vill rida barbacka på en möglig häst liksom?;-P Passade på i samma veva när jag ändå var pissblöt att ta en ordentlig sväng med jyckar. Avslutades med en selfie!

Sen kom Hanna som en räddande ängel från ovan och liksom made my day! Bjöd på gofika och bryggde kaffe medans jag försökte torka till!! TACK<3

Tog nyss in tvätten som hängt ute sen igår och OJ vad inte torr den blivit! Omtvätt står på programmet!! Man kan ju inte lyckas jämt!
Nu tänker jag dock äntligen slå ner röven i soffan och pusta ut!! Imorgon ledig dag och guess what? DET SKA REGNA!!!:-| Sen kommer Hovis och blivande hovis och ska fixa Röd och Svart fin om tassarna. Sen iväg och hämta hö!!
Kostar att ligga på topp!!:-)
//

Av djurenojag - 6 maj 2014 20:44

Regnet det bara öser ner....Bangsi ligger blöt och trött i mina knäveck och sover. Krakki har gömt sig och sussar bakom gardinen. Atli ligger nedanför oss och sover, med den högra tassen ödmjukt liggandes på kattens rumpa som snarkar bredvid. Själv har jag kastat av mig de blöta kläderna och dragit på mig mysdressen och...RAGGSOCKORNA! Raggsockor är ett mycket underskattat klädesplagg!! Hästar har fått torra täcken och kommit hem till lösdriften.
Nu fick vi ju majväder i april. Men för det ville jag väl inte ha oktoberväder i maj!! Basta!!
Hade jag gillat Whisky hade en irish coffee suttit fint nu, men jag nöjer mig med en kopp thè.
Blir nog en tidig kväll ikväll:-)
//

Av djurenojag - 5 maj 2014 19:07

Japp, då har jag klarat av att lämna in årets deklaration i tid. Ska bli niiiice att för första gången på 15 år(!!!) få tillbaka på skatten till sommaren:-) Och yes, återbäring blir det!!! Släng dig i väggen Robin Hood, haha!
Full fart på jobbet och min kurs närmar sig också. Ska bli kul att allt jag gör hamnar på ett papper! Är gräsling den här veckan, så nu blir det massa vovvemys i sängen igen;-) Är snart dags att hämta hem hästarna från dagens bete och sen måste åtminstone några tovor bort från jyckarna. Hann rida Herr Röd efter jobbet. Mr Speedy Gonzales, eller "möljköttbullen". Mölj är en ny gångart som H' s Skrauti och min Dròmi är proffs på!;-P Någongång ska vi visa upp det;-D Ingen vacker syn, det kan vi lova! Men det går ganska fort!
Nu ska jag trycka i mig massor med choklad! Man blir glad av choklad. Man mår bra av choklad!!:-)
//

...

Av djurenojag - 3 maj 2014 22:45

Borde ju vara mitt vanliga positiva jag, fast just nu har jag en liten nedåtspiral igen. Kommer lite nu och då på besök - bara sådär så man inte ska glömma bort att den finns. Det mesta är kroppsligt...Allting värker och gör ont!
Blir mest matt på att helgerna går åt till att hela kroppen så jag ska palla veckorna.
Blev en väldigt kylig kvällstur på bästa Röd som gjorde mig varm! Han är bara för underbar och gör mig allt som oftast glad<3
Tritla blev löslongerad...
Krakki har gjort sig lite illa i en tass och får gå i koppel. De andra får sympatisera med honom och missen är fortfarande "förkyld" (grässtrå i noshåla?)
Snart får jag äntligen krypa ner under täcket:-) Hoppas att morgondagen känns bättre.
//

Såhär i efterhand kan jag ju ångra att jag inte valde progressiva brillor...Men det här får funka sålänge:-P
//

Av djurenojag - 1 maj 2014 21:02

... och vaknade upp till ett helvitt landskap. Nu får vi nog leva med aprilväder i maj, få vi faktiskt fick majväder i april. Men mer snö vill jag verkligen inte ha!!
Imorgon är det jobbardags igen. Inga klämdagar här inte;-P Har faktiskt haft en helt underbar slödag och bara sunkat!! Hur ofta tar man sig tid till det liksom? Tog mig dock tid till pälsvård på ligan. Då måste jag få berätta att jag har haft KRIG med Atli i nästan två år. Han har HATAT pälsvård. Morrat, försökt bita/nafsa mig, i kammar och borstar. Jag har varit skogstokig, godismutat och tyckt mig gjort allt. Har ärligt varit otroligt jobbigt, då han är världens snällaste i övrigt. Men förvandlats till ett monster vid varje tillfälle.
Nu har vi under en längre tid tränat, tränat, tränat. Korta stunder. Fått belöning, gos och beröm. För tredje gången nu så har han blivit den bästa! Hoppar frivilligt upp på trimbordet och tycker det är SKÖNT!! Helt underbart! Svårt att förmedla glädjen jag känner via ord, men mitt träsktroll, tjockpannkaka, limpa är fantastisk!! Mitt <3!!


Presentation

Oäkta dalkulla med djur som yrke, hobby och livsstil.

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards