Djuren och Jag

Alla inlägg under februari 2017

Av djurenojag - 23 februari 2017 20:58

Nej då, mitt liv är långt ifrån perfekt eller euforiskt... men det är de bra dagarna jag inspireras att skriva om.
Idag är en sån dag!
Rökkvi litade på mig för första gången. Vi kändes samspelta. Han förstod vad jag ville och jag förstod honom. Nu bygger vi vidare på det här! Grabben var superduktig och jag är helt säker på att jag fick honom att förstå det också. Men oj vad vi har marktränat under den här tiden. Jag som verkligen varit superkass på det tidigare, har förstått både charmen och värdet av det:-)
Fina Rökkvi, tack för idag!

Hrói, min Hrói - inte en tendens till varma hovar idag!! Men ack så uttråkad. Tur att han fått sola lite och så har vi ju såklart haft gosstund. Åhhh!!! Hoppas han blir frisk snart!!<3

Vilket väder va?! Synd på blåsten, men satanigatan vilken blå himmel.

Inte alla som har en beardis med en tunga i vardera ände va?!;-P

Yiiiiihaaaaaaa!!!!!

//

Av djurenojag - 22 februari 2017 08:42

Och där kom vintern tillbaka, ja eller snarare snön. Vinter har det varit hela tiden även om hoppet om en vår har tänts.
Hrói är nu färdigsprutad, "bulle"sulor och skor på.... Så nu är det bara att vänta... och vänta.... och vänta... och hålla tummarna. Han är ialla fall fortfarande samma glada Hrói som alltid och det är jag enormt tacksam för<3.
Semesterveckan är inne i halvtid och har inte alls gjort allt som skulle tas itu med. Förvånande? Not! Har liksom varit heltidsjobb med att pyssla om sjuklingen och se till att han har det rent, mjukt och fräscht samt hållit sig bakom lås och bom. Övrig tid ge hundar och katt lite extra uppmärksamhet. I söndags fick de äntligen träffa brorsor och "Korken" igen. Var verkligen ett glatt återseende efter veckor av "karantän"! Badrummet är i princip klart och jag är såååå nöjd!!
Ångesten har varit och hälsat på lite nu och då också - och då blir det inte många knop. Dessutom går vi omkring och snörvlar lite fortfarande - eller igen:-O
Men s e m e s t e r det har jag!!:-)
//

Av djurenojag - 18 februari 2017 09:32

...och gick nerför samma lika:-P

Nu jä.... är det SEMESTER och ledighet tom 27/2!!! Fy tusan vad gött orden smakar i munnen!!

Hästuppdatering:
Hrói tar sin "boxvila" med ro, men håller på svettas ihjäl, så ska nog ge mig på en liten klippning. Han verkar helt obesvärad av sina fötter där på mjukt underlag. På tisdag kommer hovis och slår på skor och bullesulor, så då får vi se på riktigt vad som hänt:-)
Rökkvi är också superduktig och håller Hròi sällskap både på utsidan och insidan. Han är också full i hyss och roar sig alldeles utmärkt själv! Igår hade han uppenbarligen haft hejdundrande skoj med ett parasoll (haft ett nerstucket i den inhängnade rundbalen som regnskydd). Både brutit sig in till balen. Slitit ur parasollet och demolerat det till icke igenkänningsbart skick!
Men vad gör väl det? Bara de mår bra, kusarna!!
Nu dags för en kaffe!!:-)
//

Av djurenojag - 16 februari 2017 18:04

... säger ju ordspråket. Men jag har fan otur konstant!!
Hrói min Hrói insjuknade snabbt i söndags. (Lördagen red vi och han gjorde ett superpass!) Ordet "FÅÅÅÅÅNG" gick som en raket genom kroppen och under ett dygn så grinade nog hussen och jag konstant!! Nog för att Hrói saknar Drómi än, men jisses, inte så mycket att han ville gå samma öde tillmötes väl?!?!!??! På tisdagmorgon kom veterinär ut. Stapplig gång och ökad puls i båda framhovar!!! SHIT jag DÖR nu, tänkte jag.....
Men så röntgades hovar mm och TROLIGEN är det inte "fång", utan småblödningar i hovarna av det hårda underlaget och isstyltor!! Hoppas, hoppas!!!!
Har försökt ordna det så bra som möjligt för dem. Hrói står "inspärrad" i lösdriften på världens tjockaste o mjukaste underlag och NSAID. Rökkvi går i hagen och håller honom sällis på utsidan. På kvällarna/nätterna får Rökkvi också bli instängd tillsammans med Hrói så de får klia och umgås med varandra. Än så länge funkar lösningen super och grabbarna verkar ta det hela med ro. Ingenting är jobbigt, bara han tillfrisknar min lilla stora kille<3
Min bästa alla Hjärtansdag ever - Hrói lever!!!

Däremot har han sen en lång tid haft en förstorad lymfknuta som börjat ömma.... Men den ska vi provta när han tillfrisknat från det här - för det ska han.... Har jag & hussen bestämt!!!

Sen finns det några fina människor i min närhet som jag avgudar. De finns där, de är ÄKTA vänner och är så underbara!!!
Tack! Tack! Tack!!! <3<3

Sist men inte minst finns det en hovslagare som är värd alla rosor i världen!!!!!
<3
Nu har jag nog tackat färdigt och ska äta min pizza och längta ytterligare 24h - för sen 1 HEL veckas semester!!!
//

Av djurenojag - 12 februari 2017 09:06

Så skönt att vara på benen igen efter den årliga "mancold", men tröttheten, den sitter fast som berget.
Sitter i startgropen för hundpromis, men inte ens jyckarna är sugna på att ta sig ut i -16c. Hoppas graderna stiger fort då solen tagit sig fram. Fullmånen inatt var stor och lyste upp lite sådär magiskt.

Igår följde hussen med på "trafikträningspromis" med Rökkvi. Sen blev det lite provsmakning på gångarterna och några bocksprång;-P

Men han är duktig den lille plutten. Hrói och jag kämpar på med kondis och viktnedgångsträning <3
Hundarna har varit hostfria några dagar nu, så jag hoppas det är över. Vi fortsätter "karantän" ett tag till och hoppas att inga andra drabbas, även om just vi fick en mycket lindrig variant.

Ännu finns inga planer på vad denna söndag ska bjuda på och jag uppskattar dagar utan "måsten".

Tänk om man alltid bara kunde krulla ihop sig som en katt. Precis närsomhelst, varsomhelst och hursomhelst<3
//

Av djurenojag - 7 februari 2017 18:47

... dock inte bakfull utan nåt jäkla virus som trivs som fisken i vattnet hos mig. Skulle gått hem och kastat mig på soffan efter jobbet, men istället så sök dragningskraften mig ut till hästarna. Alltså! Rökkvi!! Vilken häst jag fastnade för!! Ibland är bara magkänslan så himla rätt. Dessutom har grabben potential!! Idag har vi gjort vårt första äkta "skolpass"! Efter halva tiden så frustade han så avslappnat. Och tölt! Jäklar vilken tölt han kommer att få!!!

Så när jag ser på framtiden så kommer jag att ha en passkung och en töltprins<3
I alla fall i min och ekorrarnas värld och det är inte fy skam det inte!!

Men nu knaprar jag Alvedon och kurar under mina dubbla fleecefiltar.
Katten har förpassat sig på magen. Atli - han njuter av fårfällen....

Nu blickas det framåt....

//

Av djurenojag - 4 februari 2017 16:57

Vilken vecka! Jobbat och sovit och världens bästa föreläsning med glädjespridaren Haffi. FDS har ordnat föreläsningar om stress. Nu jäklar har jag massor med jobb framför mig. Vem är jag? Hur ska jag bäst försöka vara jag? Sist men inte minst så ska jag se till att trivas med att vara jag!!

Igår firade jag och mannen i mitt liv (den tvåbenta då) 10-års dag! Blev serverad ett vin med kärlek när jag kom hem.

Idag har jag gjort det som får mig att må som bäst. Ridit både lillknott och storknott. Det kanskd inte går med världens fart, men vi gör framsteg varje gång. Rökkvi har helt accepterat mina uppklivningar från alla håll och kanter utan att bli spänd. Han har börjat göra små bocksprång på stället när vi ökar farten - men jag känner ändå att de är av bus och glädje - vilket får mig att skratta och le. Vi kommer bli ett kärleksfullt team så småningom. Och Hròi, min Hrói..... Behöver inte säga mer än så<3

Yngstingen i hundligan har åkt på kennelhosta:-( Så han får bara ta det lugnt även om allmäntillståndet är gott. Håller mest tummar att det snabbt går över och att de andra klarar sig ifrån skiten.

Nu är det brasa i kaminen, hjortsteken står på spisen och mörar till sig medans tvåfotingarna sunkar i soffan med sedvanliga förkylningssymtom.


ByeBye januari och välkommen sjukmånaden februari!
//

Presentation

Oäkta dalkulla med djur som yrke, hobby och livsstil.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards