Djuren och Jag

Alla inlägg under mars 2012

Av djurenojag - 12 mars 2012 12:45

... Men nu har strumporna åkt av!!!! Vilket betyder att NU ÄR DET VÅÅÅÅR!!!Var dock lite för min tid som trodde att jag kunde börja spärra av hästhagen, men än är det för mycket tjäle för att få ner plaststolpen. Mysig ridning med häst och hund iallafall! Solen värmer enormt ljuvligt just nu!Blir nog till att ha lite pälsvård på jycken utomhus:-) Kissen är också ute och härjar nånstans:-)Det enda som stressar mig lite för närvarande, är de typ 7 ton hästskit i hagen somska mockas bort.... :-DBack to barfotanjutning!!//

Av djurenojag - 11 mars 2012 21:19

Helgen har runnit iväg i ett nafs. Jyckebad, ridning och buspromis i fredags med lillebror & co. Spontanmiddag med J/H och även spontanplanering för lördagen. Då bar det av mot Orsa och Orsa Björnpark. JAA, jag vet att björnar ska sova på vintern, men trodde i min enfald att nån kanske var vaken, men icke då. Nu har jag varit där ialla fall. Ris & ros. Väldigt fina hägn och hyfsat stora. Framför allt tyckte jag nog isbjörnarna hade det juste. Men visst såg man både lodjur och tigrar som stereotypt vandrade fram och tillbaka med "död" blick. Hann med lite Speed weekend på Orsasjön också. Massa fordon som gick väldans fort och lät väldans mycket:-) Och mycket vatten var det också. Körde barfota hem. Lite seriös rallyträning en stund idag. Lerigt kan man väl sammanfatta det.

Annars har hela dagen gått åt till bokföring och momsrapportering. Får skylla mig själv som väntar in i det längsta, men det är ju så infernaliskt tråkigt.

Blir GALEN på denna förkylning eller vad det nu är. Går omkring och är trött, hängig, hostar nätterna igenom. Den andra halvan är likadan, men det bryter aldrig ut ordentligt! Vi är just nu som en påse sega gamla nötter och det är inte mycket som blir gjort.


Nåväl, det var den helgen.


 

Bengalisk snöleopard.


Sibirisk tiger. 

 

The poor Polar bear.

   

En tvättäkta uppstoppad brunbjörn.

 

"Farmor"

 

Hahaha, så fick man testa och cykla och se om man kan hjula ifrån en björn. Ser ni till höger på bilden så cyklar jag alltså lika fort som en ekorre;-P Hahaha, närå. Kom upp i människahastighet också, men dock inte i björnfart. Anfådd blev jag på kuppen!!

 

Finaste lillebror. Kanske inte renaste dock.

 

"- Var det nån som ropade "Godis" ? "

 

Jaha, då är det bara hem till duschen igen då:-)

Skitiga hundar är lyckliga hundar, säger R-M, men hon säger ingenting om mattarna?! Vettesjutton om jag blir så lycklig?;.-))))))

//

Av djurenojag - 8 mars 2012 15:19

Enda dagen den snöar på ganska länge, och så har man denna lastbil framför sig...


 

Ett skepp kommer lastat med båtar...

Av djurenojag - 8 mars 2012 08:36

Men hallå!!!!???!!!??Var kom lappmöglet ifrån?!???????!!!Well well, då blir det en bra dag för att köra bokföring istället för att insupa friskluft!Tur att svägerskan påminde mig, för jag hade helt förträngt att det är idag jag ska tillbaka till gyn för nya prover, då de hittade cellförändringar på förra:-/ Så, har ni inget annat för er, kan ni få hålla en tumme, eller två:-)Lite kaffe så man piggnar till!//

Av djurenojag - 7 mars 2012 21:39

Jag är glad.....


Glad över att ha ridit alla tre idag. Skrauti gick super. Drómi helt ok, och Tritla....ja, vad säger man om denna varelse av honkön?! Jodå, hon gick mer än super...om det inte var för alla hormonneurotiska hopp och skutt hit och dit och varenda litet granbarr som darrar, flyger hon i luften för.

Jag är glad för att jag orkade rida i snålblåsten. Isvindar!! Och ont i halsen. Hosta. Febertoppar hit och dit, men vid gott mod:-)

Hemmet ser ut som ett bombnedslag, men vad gör det om man är glad?

Klippte till herr Larsson och grattade Fröken Ebba på sin 5-årsdag på tidig kvällskvist.

Resten av kvällen har ägnats åt telefon, telefon, telefon och mer telefon. Tack käresta kollega för allt ditt moraliska stöd!:-)

Snart tar jag jobbtelefonen med mig till sängen och kramar den hårt ;-) Hoppas innerligt att snön som ska komma det nästkommande dygnet, smälter bort fortare än fortast!!!


Dom här små liven stod länge på vägen och tittade på mig när jag åkte till U-a igår. Inte förens de började springa kom jag mig för att ta upp mobilen och ta ett kort. Rådjur har man ju liksom sett förut. Men de var verkligen orädda och sprången ser nästan ut som glädjeskutt.


      

Säkrare vårtecken får man leta efter!!!!!


 

Skrauti är verkligen ögongodis!! Om H nånsin får för sig att sälja honom så ska JAG köpa honom. Han är lite överviktig, han lyfter inte gärna mer än nödvändigt på tassarna. Han väljer pass framför allt. Stel, fast inte längre som en glasspinne, utan mer som ett hyfsat torkat sugrör. MEN - han är världens lojalaste, snällaste, ärligaste häst! Han tror fortfarande att han är en hingst och snyggast i världen. Han är livrädd för pisken och vill helst fly ifrån pisken eller skänkeln. Men så mycket framsteg han har gjort sen han kom till H och så genuint snällt hjärta denna häst har, så ska han få stanna här så länge han bara lever!  Bara så du vet H, så ska jag ha första tjing! :-))

//

Av djurenojag - 7 mars 2012 09:03

Det bästa med att pendla till U-a är att jag ostört kan lyssna på Morgonpasset! Man blir alltid på så bra humör och dagarna börjar bra då!:-)Personalmöte, tandinfo, sushi och planering stod på agendan. L har varit på tandkurs ( som jag är avis på), och fick lära oss en massa spännande fakta!!!:-)Efter hemkomst så var vi ner och vaccinerade oss mot TBE, men innan så svängde vi in på MM, då jag passade på att kolla min andelsbong (V75), som jag köpte i lördags och inte hunnit kolla! Döm om min förvåning när kvinnan i kassan tittar på mig och ler....4... Börjar hon att säga, medans jag tänker att "suck, 4 spänn, jippi...)Nä minsann, 4554:-!!!! Okej, inte världens största förmögenhet, men för mig kändes det absolut som högsta vinsten!!! Dels för att jag aldrig vunnit nåt värt att hurra över förut, men också för att det blev så snopet!! Nåväl, jag är superglad över min vinst!!!:-DSomnade på sofflocket och kröp in till sängen, och när man lägger ner huvudet på kudden, så är man klarvaken! Änt d typiskt?!?Åver änd aåt!//

Av djurenojag - 5 mars 2012 21:39

Nä inte direkt, men det är vad nyheterna handlat om idag.Vettesjutton om det behövs en hel drös med människor som gör en studie..?Facebook är en stor lekskola och för väldigt många är det nog en form av flykt från verkligheten, att söka bekräftelse och "tävla" om vem som lever det lyckligaste livet! Fast egentligen så skiljer det väl sig egentligen inte så mycket från verkligheten?? De som beter sig som patetiska skitar på FB, är ganska troligt skitar även i verkligheten.Svartsjuka, förtal, lögner.......Varför inte bara låta det vara ett underhållande, tidsfördrivande forum?!? Men det verkar ju dumt att vara på FB om man blir deprimerad av det. Kan det inte vara vice versa?!?Kom ihåg att det som sägs och bilder som läggs ut antagligen kommer att finnas i cybervärlden väldigt, väldigt länge. Tänker mest på alla barn som hängs ut i alla diverse poser och situationer...Har de något val? Det var kvällens spekulation från mig...//

Av djurenojag - 5 mars 2012 13:21

Tanken har slagit mig, om jag skulle sälja den ena eller den andra hästen, och satsa på något yngre, något bättre?! Men hur gör man då?! Jag är ju bara en hobbyryttare som inte alls har några ambitioner att komma långt eller högt upp på tävlingsbanor, men vill ändå utvecklas.......

Fast utvecklas gör jag ju tillsammans med de jag har. Dock blir de inte yngre. Inte jag heller....Så hur gör man? Hur tänker man? Det enklaste vore ju att bara samla på sig fler hästar, men man måste ju ha pengar också.

Detta slog mig i dag när jag var ute och red.....

Och så gick de helt underbart bra, båda två!!!! De är ju mina soulmates! Så jäkla skoj att rida och gör allt jag ber om. Vi hoppar, har skoj, klättrar, tränar seriöst, badar......ja det mesta tillsammans. De litar på mig och jag på dem. De är inte världens vackraste - men för mig är dem det! <3


    


Nu tar jag mina sega lungor och.....gör som missen:


 


Imorgon är det U-a som gäller! :-)

//


Presentation

Oäkta dalkulla med djur som yrke, hobby och livsstil.

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards