Djuren och Jag

Alla inlägg under maj 2016

Av djurenojag - 25 maj 2016 18:38

Öppnade imorse, vilket betyder hem något tidigare. Gjort min "Haffi-läxa" - tagit en rejäl åktur med handhäst! Nu bränner vi fett och gör oss redo för Beach2016 (eller ärligare att sträva mot 2017?!) ;-P

Helt jäkla magiskt vad lite "höja handen" kan göra!!!!
Hundarna gottar sig i trädgården, katten utsläppt och till mig - ett glas rött upphällt och en stund för mig själv i kuvösen. Till och med solen skiner! Plötsligt händer det!
Jag är just nu så lyckligt lottad, som i "psykisk ohälsa" ändå kan uppleva fantastiska stunder och vara snäll mot mig själv! Tänk att det ska behöva ta en livstid för att fatta att man i all omtanke om alla andra, kunde vara så hård och brutal mot sig själv.
Jag ler och skrattar.. och går ut och hoppar i en vattenpöl!<3
//

Av djurenojag - 24 maj 2016 18:53

+26 igår. +9 nu. Fryser ihjäl. Men får väl vara glad att det är knottfritt;-P
Nagellacket borttaget och tillbaka i jobbträsket!:-)
Kan väl inte ha undgått så speciellt många att det åskade timme ut och timme in inatt?!? Själv hade jag en vibrerande hund sittandes på mitt huvud i ca 3 timmar och en annan som skällde ut varje blixt! Med andra ord blir det en tidig kväll ikväll.
Men först klippa gräset! :-)
//

Av djurenojag - 23 maj 2016 09:18

Ibland får man vara riktigt
äckligt stolt över sig själv. Sådär så man kände att man växte en halvmeter, eller två!
Igår höll jag fysiskt igång i 14 timmar och den största delen med ett stort leende på mina läppar.
Tandemlastade både Rufs&Tufs både på dit och hemvägen från kursande för Haffi. Träffade på ett helt gäng med glada härliga människor och hästar som jag fick äran att utveckas och umgås med. Fick också återse en häst som har en stor plats i mitt hjärta<3
Lärorikt!!! Jag fick med mig mer kunskap hem än vad jag fått på länge och hur så små hjälper kan göra så enormt mycket!!! Jag åkte dit med ett lågt självförtroende - på bilresan dit klarade jag av både ångestattack, hjärtklappning, illamående, yrsel och magont. Hem åkte jag som sagt var med ett leende på läpparna om än totalt utmattad.
Och vet ni - jag hörde ekorrarna applådera!!!

Nu har jag varit vaken i snart 3 timmar. Rör mig som en avdankad utsliten cowboy och hästarna har jag kvar mellan låren:-P Grabbarna grus har inte rört sig ur fläcken, utan ligger pladask utslagna!
Idag har jag LEDIG dag och tänker fortsätta suga på gårdagens "polkagrisnapp"!!
Fint så!:-)

Av djurenojag - 21 maj 2016 20:55

På den här bloggen blir det minsann inga barn gjorda. Och skulle det mot all förmodan bli barn, hundvalpar, mingrisar, kycklingar eller ällingar gjorda, så skulle jag knappast skriva det på bloggen det första jag gjorde!
Varit full fart hela veckan och allting som inte innefattade jobb skulle hinnas med igår:-)
Idag ett litet kort ridpass på vardera herre, bara att känna igenom dem lite. Sen packat och gjort klart allt inför kursande imorgon för Haffi.
Andra halvan är på någon stämma med FFK....
Nu blir det en varm dusch och en bingen. Klockan ringer före 5:-O

Av djurenojag - 15 maj 2016 20:41

Helgen som försvann i ett nafs liksom. Fredagkväll och snöflingor större än dasslock. Vaknar lördagmorgon och det är snötyngda grödor. Dryga 1,5 dm!!! :-O Hagarna var lite som plockepinn och tog mig hela förmiddagen att fixa till. Galet! Förra helgen +26 och jag sprang runt i bikini. Det är Sverige i ett nötskal det. Mannen fick åka ut på jourjobb.

Kvällen bjöd på årets happening. ESC2016!! Förutom vinnarlåten hade jag tippat tämligen rätt topp 5! Och Frans går hem. Så är det. Bara. Faktiskt. Och jag. Gillar!

Dagen, vilodagen...blev lugn, men sen tog ridbegäret över och jag ångrar mig inte en sekund!!
<3Grabbarna grus<3
Nu inväntar jag andra halvan som varit i Mora på flygövning och lovat pizzadelivery på hemvägen.
Nuduschad laddar jag för en ny vecka och lääääängtar till nästa söndag!!

Av djurenojag - 12 maj 2016 19:18

Lyckades kunna ta en timmes komp idag. Tänkte att nu så ska jag hem och rida, fixa, dona, härja....
In my dreams alltså.
Somnade på soffan direkt jag kom innanför dörren;-P
Men fixet, donandet och hundpromis är avklarat. Nu inväntar vi hussen som varit i luften hela jäkla dagen med en kall öl. Hinner väl bli full innan han landar;-P Tur att maten är väl förberedd!! *Skrattar*
Andra deltävlingen på ESC2016! Kvällen är räddad!!
Härjandet skjuter vi på framtiden. Ridningen också, trots kursande snart. Vi kör på vila oss i form. För det mesta funkar det. Har även anmält Bangsi till två(!!!!!) rallylydnadsstarter i avancerad. Hmm, kanske borde börja träna?!??!??!


Ojsan, landning på G... Dags att fixa till rödingen & torskryggen.. Ikväll kör vi lillördag med go'mat! Man ska lyxa till det i vardagen har jag hört<3
//

Av djurenojag - 10 maj 2016 10:00

Men dåså! Nu har jag haft mitt och det är dags att komma tillbaka till vardagen. Tänk, jag skulle faktiskt plättlätt kunna vänja mig vid att vara "lyxhustru"!:-)
Tror det var rekordtidigt, men igår fick hästarna sitt första årliga dopp i Dammsjön. Hästarna kände på sig att det var dit de skulle. Helt galet pigga! Hrói sprang nog mest på bakbenen, glädjeskuttade som värsta rodeohästen och hoppade jämfota!! Men jag satt kvar!! Lite impad av mig själv faktiskt, som annars brukar flyga av som en vante i vinden! Drómi är
nöjd så länge han får springa först:-D
Idag är sista dagen på värmeböljan har jag hört...Hundarna blir nog glada. Krakki är den som "lider" mest utav värmen och föredrar att ligga och sussa i badkaret. Katten njuter - precis som matten!
Men skönt med lite svalare till helgen då det nog är dags att köra igång med veden. Nu vankas några veckor med min andra hälft (vedklyven).
Dags att "piffa till sä lite rå'" och bege sig mot arbetet!
//

Av djurenojag - 8 maj 2016 10:01

Vet inte om det är tragiskt eller bra? Men jag skulle kunna kopiera förra årets inlägg... Är liksom same, same...Vädret bra. Hästar på topp och badade och samma brottningsmatch mot kirskålen! Det enda som skiljer är att jag kommit så enormt mycket längre i mitt mående. Är förvisso inte fy skam det!
Idag får alla djuren inklusive mig själv en riktig vilodag!

Presentation

Oäkta dalkulla med djur som yrke, hobby och livsstil.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards