Djuren och Jag

Alla inlägg under februari 2012

Av djurenojag - 8 februari 2012 12:49

Fortsätter älta mitt missnöje angående den frånvarande Bloggplatsenappen....Jag är inte den enda som bombarderar Bloggplatsen med e-post men aldrig få något svar. Om de ändå tog bort informationen under "Nyheter", där det står att appen är i sitt slutskede och skall komma i slutet av oktober. Det är ett tag sen va?!!


Förkylning har inte brutit ut än, men det kliar i halsen och kroppen värker, men tänkte försöka hålla basilluskerna på avstånd så länge som det går. Idag är det "kontorsdag" som gäller, med papper hit och dit, både jobb och skola. Men skjuter man på det för länge, så får jag stå mitt kast! Simple as that!


Igår hade jag mitt 1,5 sekunder av hall of fame;-), då min fullmånebild presenterades som tittarbild på TV4´s väderprognos 22.45 :-) Skeppmora på kartan liksom! ;-P


(lånad av Debi Davis) 


Blev 45 minuters rallyträning med vovven i förmiddags. Han är så duktig, men entusiasmen slår över och han gör gärna allt på en och samma gång. Längtar efter våren nu så träningen kan komma igång mer frekvent!! Hoppas vi kan få en bra träningsplats på BHK....

//

Av djurenojag - 7 februari 2012 15:41

Ont i kroppen, hängig, fryser,rinniga ögon och bläig....en förkylning i antågande??Har verkligen inte gjort någon nytta idag, vilket känns sådär halvbra. Måste vara för att det är tisdag?!?Bara hoppas på en positivare onsdag!!Nu måste ialla fall skithunden ut;-D//

Av djurenojag - 7 februari 2012 11:36

Varför måste det varje evinnerliga morgon kännas som att en långtradare med släp och extra bred last tog omvägen över min kropp?!Det är frustrerande!!!//

Av djurenojag - 7 februari 2012 09:02

Tisdag! Behövs det sägas så mycket mer?! En tisdag behöver inte alls betyda katastrof, men nog är det en dag som är tämligen onödig...Det snöar för fullt....men normal vintertemperatur.Började dagen med att känna mig lite irriterad;-) dels för att Reinfeldt vill höja pensionsåldern till 75 år!!! Idioti!!! Och dels för att jag tycker att man visst inte behöver älska eller hata vargar, utan varför inte bara acceptera dess existens??!!??Bara jag får i mig några koppar kaffe, så ska nog även den här dagen kunna bli bra!!//

Av djurenojag - 6 februari 2012 20:34

Inte ofta jag med ärlighet kan säga att måndagar är en bra dag, men idag är defintivt en sådan dag. Sov som en klubbad säl efter helgens trevligheter och vaknade upp till nybryggt kaffe. Bangsi var verkligen helt utslagen och sov länge i sängen, innan han vaknade till av sina egna snarkningar;-)

Kastade in ved och tog morgonpromis och sen stod ridning på schemat. Tritla är gudinna - ialla fall för mig. Shit vad vi har utvecklats tillsammans. Drómi fanns det bara en ON-knapp på idag, men han är en guldsnopp oavsett!! Efter att blivit nerkyld ända in till benmärgen, slet jag med mig Hanna ner till Open Sun och vi vilade gott där en stund, på solarieholmarna. Ikväll blev det en långpromis med lite tempo då det är dags att minska nåt kilo och öka konditionen.

Men nu får jag sunka ner i soffan med gott samvete?! Plöjer en utav de bättre böckerna i vår utbildning, "Vargen - den jagande jägaren". Mycket bra och mycket objektiv!!

Har anmält mig till ridkurs också!!:-) Först tänkte jag bara ena pållen, men sen ändrade jag mig. Självklart ska båda mina fetton följa med på Raggikurs!!


(Foto: R-M Gomersson)

Här avhandlas en hel del ska ni veta. Vi har en djup diskussion om varat eller icke varat.....och kommer såklart fram till  - varat!


Av djurenojag - 5 februari 2012 20:59





Åkte ner till Norrköping igår och! bodde på hotell inatt. Åt god mat, supertrevligt sällskap och gott vin också såklart! Sen laddade vi för dagens vargmöte på Kolmården. Sex helt fantastiska individer som ville få kel och pussar. Suverän djurvårdare som berättade massor av matnyttigt om vargarna och vargar i stort. Kallt var det, men absolut värt det!!! När vi ändå var där så tog vi en runda in på Tropicarium också. Silkesaporna var på hugget, men dessa bilder har jag inte hunnit lägga över än.


Det handlar varken om att vara vargälskare eller varghatare, utan det hela handlar om att ha förståelse för vår fauna och rovdjur. I Sverige finns det cirka, på ett ungefär 280 vilda vargar. Kan jämföras med björnar, som vi har ca 3000 utav......Inte går diskussionerna lika hett till om björn som med varg.


Nu har jag en misse som inte viker från min sida och ligger här på tangentbordet, så är det stavfel skyller jag på honom. Bangsi har fått vara hos Moa och har säkerligen haft det toppen. Stackars Moa säger jag mest, som har fått hålla iordning på två odågor.





 


 


 


    


TACK Goms för en suverän helg och TACK till Moa som sett om vår vovve och TACK till Hanna som pysslat om pållar!! <3

Av djurenojag - 4 februari 2012 09:58

-23 C och pållar får vilohelg med gott samvete. Av veckans 8 dagar har två av dem gått 7 och en 6 dagar. Nu leker de i hagen för fullt istället!Eldar på och hoppas snart kunna hoppa i ett varmt och skönt bad innan vi ska bege oss.Undrar om vargarna har någon synpunkt på vilken färg på nagellacket jag ska ha?!?;-)Nä, dags att göra ett ryck kanske?//

Presentation

Oäkta dalkulla med djur som yrke, hobby och livsstil.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards