Djuren och Jag

Alla inlägg den 18 juli 2012

Av djurenojag - 18 juli 2012 14:03

...Och där blev alla gudar akut kissnödiga samtidigt!!! Är mest "duttig" med kissen som brukar komma rusande när det regnar, än fortare när det åskar - men fortfarande har jag inte sett röken av honom:-/
Lillkorven tycker åskan är lite äcklig, men storlurven bryr sig föga, så jag hoppas innerligen på en positiv inverkan där!
Nä, ta på sig grodfötterna och snorkeln och bege mig ut och ropa på kissen lite...
//

Av djurenojag - 18 juli 2012 09:05

Så nu blir det en novell och förtydligande. Den som inte vill läsa har all rätt att bara klicka på krysset uppe i högra hörnet:-)

Blir ganska så matt på att höra det eviga gnället om hur dyrt det är att gå till veterinären! Så därför krävs nog en liten förklaring.

En veterinär studerar lika länge som en läkare (AT-tjänsten skiljer) på universitet. En läkare har mer än dubbelt så mycket i lön som en veterinär, så tro inte att man väljer yrket för att bli rik!
Humanvården är ofantligt mycket dyrare än djursjukvården. Ni tror väl ändå inte att det kostar 250:- att besöka en husläkare?! Troligtvis kostar det tusenlappar, men vi har en stat som subventionerar humansjukvården! Eftersom djursjukvården inte är subventionerad så får man helt enkelt betala den faktiska kostnaden. Humansjukvården är också momsbefriad, vilket inte djursjukvården är!
Det är löner för anställda, lokalhyra, försäkringar, telefoner och larm, utrustning för att kunna behandla och vårda djuren, brandsäkra och inbrottsäkra skåp för medikamenter mm, mm...Samtidigt så kostar allt som används i material. Ja, toapapper kostar också pengar...
Allt kostar!!!
Men som sagt, inom djursjukvården blir man inte rik. Man väljer yrket/yrken därför att man brinner för djur och djurens hälsa och välmående, men vi som arbetar vill också kunna betala vår räkningar. Ingen vill jobba gratis! Men vill ändå påpeka att ingen inom djursjukvården är utstugare...Om man nu ändå tycker att det är för dyrt att gå till veterinären, så finns alltid ett val - att inte skaffa djur!
//

Av djurenojag - 18 juli 2012 08:40

Lyxet är att min älskade lilla korv däckade vid 22-tiden igår och sov ända till tjugo i åtta imorse!!:-) Kostar att ligga på topp:-D Nu är det dock full fräs igen, så det dammar om det!<3
Ska sätta mig och fakturera lite och hoppas på att termometern tänker stiga nån grad, för just nu är det k a l l t!
//



Presentation

Oäkta dalkulla med djur som yrke, hobby och livsstil.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards