Djuren och Jag

Senaste inläggen

Av djurenojag - 17 december 2017 18:20

Varför är helgerna så galet korta?!?!!
Igår byttes djuren ut mot motorer och en härlig dag med Gez i skogen! Sen en trevlig kväll hos Susanna, Pasi & Elvira<3
Idag var ordningen återställd och umgänge med alla de fyrbenta. Kissen tittade ut på trappen men tvärvände in. -13c imorse när jag klev upp.
Nu har vi precis ätit färsk isländsk rödingfil och är mätta och belåtna. Tredje adventsljuset är tänt.
Har till och med sett solen idag!!! Dä? ni!!!
Två jobbdagar till, sen går jag på lite semester!!!
//

Av djurenojag - 9 december 2017 16:30

Efter 7v vila av hästarna så var det dags. Det har varit skönt med planerad vila - för oss allihopa. Inga sätt är rätt eller fel, utan tror alla får gå efter sin egna magkänsla. Men min tro är ialla fall att det är nyttigt för både hästarna och mig att få en planerad brejk. Tragglat med Rökkvi’s högergalopp - men som idag bara fanns där. Han ville liksom aldrig sluta galoppera. Baldur som bara tycker allt är skitskoj och den tryggaste 4-åring ever. Med på allt. Sist men inte minst Hri som kom joggandes i hagen när jag hade med grimman ut. Tölten finns där igen och han är hästen jag skulle kunna rida sittandes blundande bakåfram<3
Så yes, visst kan vila vara susen!!!
Hade jag mött någon människa idag undrar jag vad de hade tänkt.... Mitt leende från öra till öra måste ha sett roligt ut.

Trots vilan, så spenderar jag ju åtskilliga timmar i veckan med att bara vistas i hagen tillsammans med dem. Leker, flyttar, gosar, miljötränar med saker mm...Bara studerar deras språk.
Tillsammans med hästar blir jag 12 år igen. Där ridning inte är allt.
Idag tänker jag hålla kvar vid dagens glädjefyllda känsla och vara tacksam för att dessa killar gör mitt liv så betydelsefullt!

Av djurenojag - 7 december 2017 13:17

Idag är det precis 1 år sedan Drmi fick akut avlivas. Faktiskt en av de värsta dagarna i mitt liv. Han och jag som skulle åldras tillsammans.
Trots att jag fått två nya stjärnor i mitt liv som förgyller mina och Hri?s dagar, så fattas Drmi oss.
Imorgondag är det 23 år sedan far min dog i sömnen. Han var alldeles för ung för att dö. Jag var alldeles för ung för att förlora min förälder.
Tur att man inte i förväg vet hur livets väg kantas av både det ena och det andra....

Av djurenojag - 4 december 2017 17:06

Första advent har passerat och den dagen spenderade jag på SätraBrunn och SPA tillsammans med svägerskan. Varje gång säger jag att man gör det alldeles på tok för sällan! Skönt och avkopplande.
Provade hot stone massage. Skönt, men lite ”mjäkigt”.

Föredrar nog klassisk massage med lite tryck i, om jag ska vara helt ärlig.

Återigen har jag sett att Tritla är ute på annons. Fan, gör så jäkla ont i hjärteroten!! Min sista önskan var att hon inte skulle bli en ”slitosläng-häst”!!
Alla har vi olika värderingar, men j a g kommer aldrig att sälja en häst igen!!! Till mig kommer man för att stanna. De är mina familjemedlemmar - alla fyrbenta!!! Maken får väl sälja dem om jag dör...Eller så flyttar de till Arne & Gunilla och får stanna där tills de dör<3
Mina grabbar. Mina bäbbar!! Allihopa!!

Förra veckan kom det ju bra mycket snö, och än ligger den kvar! Härligt!! Blev lite slitigt som
vanligt när det vräker ner, men det var det värt. Blir betydligt ljusare!! För att inte tala om att både hundar och hästar uppskattar det!!

Idag, måndag är vi lite wild & crazy och kör pizza!!!
//

Av djurenojag - 2 december 2017 11:46

Så blev det ny månad igen, den sista för året. Snön har fallit i stora mängder och köldgraderna verkar bestå ett litet tag framöver.

Imorse när jag öppnade upp fb, så får jag gnugga mig i ögonen ett antal gånger, när jag om och om igen läser att bekants son bragds om livet. Livet är så orättvist. Kan liksom inte få det av näthinnan, hur livet över ett natt vänds upp och ner. Förvandlas till nåt obeskrivbart fruktansvärt.
Det ger perspektiv när man sitter och beklagar sig över krämpor eller andra i sammanhanget ?fjösproblem?.
När man kan tycka att livet går emot sig, så finns det alltid någon som har det mycket värre.

Så att kasta upp mina vintriga bilder kom lite i skymundan, utan får bli i ett annat inlägg...
//

Av djurenojag - 26 november 2017 18:26

Helgen kom och vips var den slut....På med nagellack, av med nagellack!!
I fredags var vi på Johan Glans och oj vad vi fick skratta!! Glans är helt klart det roligaste Sverige har. Skulle kunna se showen igen och garanterat skratta lika mycket.
Idag har det fuskats och adventsljusstakar är på plats. En heeeeel vecka för tidigt. Men det struntar jag i. Är så galet trött på mörker, så lite varde ljus muntrar upp.
Min lilla bruna vovve har ont i magen och det skär i mattehjärtat att se honom så. Nu hoppas vi på snabbt tillfrisknande och inget smittsamt. Han ligger nerbäddad mellan hussen och mig i soffan nu.
Ny vecka och nya möjligheter på intågande... typ...
//

Av djurenojag - 22 november 2017 10:40

Ofta funderar jag på hur mycket knasiga människor det finns i världen.... Men så helt plötsligt inser jag att man ska inte kasta sten i glashus.
Note to self: Packa inte hö med stickade tröjor och tändare blir sällan så skitiga att de behöver tvättas i tvättmaskinen ?
Gör om gör rätt.....

Av djurenojag - 19 november 2017 17:29

Jag ÄR INTE gjord för kyla!!! Faktiskt. Sådetså. Basta. Fy *svordomar* vad kallt det är. Hela jag värker, lider & kvider.

Samlar vuxenpoäng och har höstgryta på spisen som borde vara klar om nån timme. Hoppas det är sting i den så min kroppstemperatur höjs. Maken har ialla fall varit snäll och gjort brasa i kaminen. Kommer jag inte till jobbet imorgonbitti så har jag frusit fast någonstans?!
Fattar inte att jag har djur som bara älskar kylan... ja, inte katten då. Han är som matten! <3
Och kanske, kanske skulle Baldur följa med in och sova i sängen om han fick. En riktig kelgris som hellre kommer för att gosa än att äta mat.
Det är kärlek det!

Jag har slarvat lite med mina läxor. Både studier och samtal. Ska ta tag i det där. Lovar mig själv det. Typ. Snart.


Nä, får nog springa och sätta på mig ett par raggisar och hoppa ner under filtarna!! BrrRrRRr!!
//

Presentation

Kalender

M Ti On To Fr L S
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Flj Djuren och Jag med Blogkeen
Flj Djuren och Jag med Bloglovin'

Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se