Djuren och Jag

Alla inlägg under december 2013

Av djurenojag - 20 december 2013 23:59

Jisses, det är strax lördag och jag är f o r t f a r a n d e vaken!!! Inte illa pinkat för en åldrig tomboy!:-P Nu har jag jobbat färdigt för i år och tänker inte gå dit förens nästa år:-D En av våra två härliga vets går med magen i vädret och kommer inte tillbaka på ett bra tag! Jag tycker hon ska knipa ihop tills den 24/1:-P
Fick lite spontanbesök av nästan hela familjen Gez på kvällskvisten!! Vilka härliga grabbar de där har producerat!
Nu har vovvar och missen tagit natta. Fiskarna? Ja, de få stackrare som inte strukit med, ska också få ro och själv tänker jag slå igen ögonlocken snarast! Verkar ju vuxet att komms isäng på rätt sida dygnet! Regnet kom nyss!:-/

Av djurenojag - 20 december 2013 07:00

Skulle nästan kunna kopiera in gårdagens inlägg idag:-) TRÖTT fortfarande. Nånting som inte hundarna gillade igårkväll. Uppenbarligen nåt vi tvåbenta inte hörde. Vi har haft hundar på huvudet, på ryggen och ett evigt vankande/flåsande. Hussen stängde till sist in sig i gästrummet och jag själv glodde på dumburken fram till arla morgontimme. Idag är det sömnbrist! Får hålla kaffetarmen sysselsatt!!
Nu är det bara 8....9...11....14 timmar kvar - sen är det JULLOV!!!!!
Hann faktiskt med allt jag skulle igår! Och inte behövde jag stressa satan heller.
Dessutom avslutades kvällen med ett fantastiskt beslut tillsammans med Hanna. Undrar om hon sovit något inatt?
Nä, jobb på schemat! Tandpetare i ögonen!! Tjohej!:-D

Av djurenojag - 19 december 2013 07:56

Efter två mastodontdagar på jobbet, som kan suga musten ur vem som helst så är jag tillbaka. Snöade när jag gick och lade mig, nu regnar det! Blä!! Jag ska aldrig mer tycka illa om en viss årstid - bara lera! Avskyr lera!!
Idag är det tänkt att jag ska hinna med en sisådär tjugoelva saker. Blir intressant att se vid dagen slut, vad jag mäktade med....Kaffe hinns A L L T I D med förstås:-)
På lördag vänder det!! Då kommer vi gå mot ljusare tider igen.
Vad som står på min önskelista just nu är lite vitt på marken och minusgrader.
Svammel är jag då bra på:-)
//

Av djurenojag - 16 december 2013 11:52

Måndag!! Vaknade av att jag inte kunde rulla runt i sängen. Inser att min rygg I N T E tolererar en slöhelg! Strömavbrott precis avklarat och nu är tvättmaskinen igång och eld i pannan:-) Hittade faktiskt lite skog att promenera i utan att bryta benen utav mig. Det regnar och är isgata. Usch sånt tråkväder. Inte verkar vi få någon ny snö fram till jul heller:-( Hästarna har ialla fall en fin nytorvad/spånad lösdrift där de har det torrt och fint om fossingarna. Har tagit itu med lite måsten så här på förmiddagen. Nu är det bara införskaffande av en ny brandvarnare som står på to-do-listan! Just ja... Och fylla på solrosfrön till pippifåglarna:-) Sitter mest nervöst nu och inväntar veterinären. Vet inte vad jag är mest orolig över. Pållen eller plånboken;-P Lite som att gå till tandläkaren?!
Funderar starkt på om jag borde mata snabledraken också? Tycker nog han jämrar sig lite hungrigt?
Får väl dansa vidare för vädergudarna. Förr eller senare kanske jag blir hörd???
//

Av djurenojag - 15 december 2013 17:33

Är egentligen inte alls så negativ som det kan låta. Men vädret har verkligen varit öken, vilket fått mig att ha den lataste helgen i mannaminne! Rastlösheten kryper under skinnet! Fast Atli och jag har förstås haft massa soffmys!;-)
Imorgon är det strömavbrott på fm och på eftermiddagen kommer vet. ut till pållen:-/ Håll tummarna att allt går bra!
Andra halvan ska följa med på en hundpromis strax:-) Vi ska försöka låta bli att halka runt. "Morfar" ska få opereras idag....Vi lär väl ringa sjukhuset senare och höra hur det gått.
I fredags kom Skatteverkets årliga "underbara" brev.
Om man sammanfattar det så här: Sälj aldrig en verksamhet- lägg ner istället!!! Blev "bara" ca 60 papp M E R än vad jag fick förhandsbesked om!! Hurra!! Eller kanske inte:-P Så här med facit i hand, så absolut erfarenheter rikare, men knappast värt alla års slit!
Ingen idé att hänga läpp - nu ut med de lurviga härliga!;-)
//

Av djurenojag - 15 december 2013 08:58

Tydligen så skiter väderguden totalt i mina deeptalks!:-/ Igår snö, idag regn! Är nog bara vovvarna som är glada, som slipper bad tills vi får minusgrader!
Tredje advent och tre jobbdagar kvar innan "jullov". Snart ska jag ta mig ut och halka runt igen. Börjar bli sugen på ett par Icebugs faktiskt. Min andra halvas morfar gick sta och bröt lårbenshalsen igår. Stackarn!!! Han hade precis börjat komma i form efter en hjärtoperation. Tydligen inte den ende som halkat. Lång kö på operationer på sjukhuset.
Tränade lite med mina kottar igårkväll. Följsamhet med A, inte-skälla-vid-varje-moment med B, samt vanlig basic uppfostran med minstingen:-)
Nu skriker kaffetarmen!
//

Av djurenojag - 14 december 2013 16:04

En riktig kura-inne-dag! Mensvärk från hell och helt slut efter gårdagens lite småhektiska arbetspass. Ätit choklad i massor och tagit tupplur. Morgonens hundpromis var inte att leka med. Fallna träd och blankis under snötäcke. Vi halkade runt som Bambisar allihopa!
Hästarna har dock fått lite torrt och fint i sin "lada". Mannen har jag skickat till affären, med att handla "surprise me middag"....
//

Av djurenojag - 12 december 2013 08:27

Ordentlig blåst och isgata känns som en halvbra kombo och den mesta av snön är borta. Nä! Ogillas. Nu vill ju jag allra helst ha sommar året runt, men eftersom det envisas med att vi måste ha vinter, så kan vi väl ändå ha vinter på riktigt?! Får nog ta ett allvarligt snack med den där väderguden!!!
Igår var vi och åt julbord på Tolvsbo, tillsammans med svärfar som fyllde jämnt! Mycket gott och mysigt ställe!! Rullade hem - som vanligt när man äter julbord. Och vilka underbara värdar. En eloge till dem!
Idag står - efter sedvanliga djursysslor, brevskrivning på agendan!! Ligger som vanligt efter med det. Men nu kan jag skriva så det glöder, efter att Lisa skänkt mig en hel bunt med nya pennor!:-)
Sådärja. Kaffetarmen är full och jag färdigskriven för den här gången.
Håll-i-hatten-promenad stundar!
//

Presentation

Oäkta dalkulla med djur som yrke, hobby och livsstil.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards