Djuren och Jag

Alla inlägg under december 2013

Av djurenojag - 5 december 2013 08:59

Om nio minuter får vi strömavbrott resten av förmiddagen. Då tar jag bilen och åker upp i skogen med jyckepyckarna:-) Kaffetermosen är full och ljusen framtagna. Ska bli lite spännande att se hur mycket snö det blir idag. Vanligtvis när de varnar så enormt mycket, brukar det för det mesta bli fiasko. Vi är iallafall redo. Snöskyffeln framplockad och kättingar på ATV:n:-)
Igår blev det äntligen pälsvård på alla tre framför bonde söker fru på dumburken, så ikväll när strömmen är tillbaka blir det BAD!!!
Hästarna har verkligen fattat charmen med sin lösdriftslada och de använder den flitigt!:-) Kul också att fröken Svart faktiskt släpper in herr Röd!
Oj, nu är det bara en minut kvar.......
//

Av djurenojag - 4 december 2013 06:56

Sådär, då har man tagit influensavaccination då:-) Skumt att det är billigare att gå till privat istället för landsting...
Nu har väl meteorologerna skrämt upp oss rejält angående torsdagens väntade "storm" med 2-3dm snö!?! Förvisso längtar jag efter lite vitt på backen nu, men måste det alltid komma allt på samma gång?!;-O
Onsdagar är "min" tanddag på jobbet, så även idag:-) Tänk att jag som själv har världens tandläkarskräck, tycker att det är så otroligt kul och fascinerande med tänder på djur?! Antagligen är det väl "njutningen" att på ett relativt enkelt sätt få den fulaste munnen att bli fin och dofta nyutslagen ros (ja, eller mint...) ;-)
Nä..Jalla,jalla...
//

Av djurenojag - 2 december 2013 20:54

Fönstershopping! Ikea! H och jag var nog Ikea's sämsta kunder idag. Ut kom vi med varsin juligt röd diskborste á 3:-!
På nästa ställe var vi inte sämre;-) Julig disktrasa á 10:-!
Dagens bästa inköp var nog ialla fall en vinterjacka till mig! Letat efter en länge, och äntligen hittade jag en som överensstämmde med bilden i mitt huvud av vad jag sökte! Så nöjd!
Annars en mycket trevlig dag där vi släppte måsten, tid och rum. J förbarmade sig över dottern och min andra halva över vovvar!
Som pricken över i:et så bad jag karln köpa med sig mat hem - nåt enkelt och snabbt. Hem kommer han och ställer sig och lagar värsta go'middagen med hästfilé, ugnspotatis och pepparsås!! Lyxigt värre och jädrans gott!!
Nu ska jag försöka hålla mig vaken under "Morden i Sandhamn"!!
Imorgon ska hästar börja sättas igång sakteliga. Men det efter jobbet och flunsavaccination!
//

Av djurenojag - 1 december 2013 18:45

Tur att man älskar det man håller på med?!;-) Hästar frukost. Sen åkte våra semesterfirare vemodigt hem. Tog tag i det där med slow feed-nät som är uppskruvade och hästarna har fått tillbaka sina broddar samt stängselfixande. Sen iväg och träna hundar med R-M:-) Hon bjöd på supergoda alldeles nybakade lussebullar:-) Me? Bortskämd?!;-) Sen hem och fylla vatten och hänga upp näten. Efter nästan tio timmar utomhus i storm (nästan), så har första ljuset i staken tänts. Middagen intagen och jyckar trötta. En härlig kväll under filten kvarstår.

[Bild]


Av djurenojag - 1 december 2013 08:40

Första advent. Första december. Tjugo dagar innan det vänder mot ljusare tider igen. Trettioen dagar kvar till nytt år. Det är mycket nu!
Underbara morgon. Alla tre vovvar kommer upp i sängen, överöser mig med pussar och vill ha gosstund:-) De har minsann lärt sig var man ska hoppa upp för att inte störa hussen;-)
Hästarna har fått frukost - även om det var otacksamt jobb, då de verkade mätta från igårkväll.
Det har blivit dags för flocken att halveras. Ligan på semester ska åka hem. Kommer kännas konstigt och tomt.
Snön lyser med sin frånvaro ännu, men för första året på länge kanske det blir en ordentlig tjäle i marken?
Hussen ska hämta hem en adventsgran idag.
Matten tankar kaffe, då kaffetarmen sög.

Presentation

Oäkta dalkulla med djur som yrke, hobby och livsstil.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards