Djuren och Jag

Alla inlägg under december 2013

Av djurenojag - 9 december 2013 20:22

Nu när måndagen snart har passerat, borde vi ju kunna hoppa över de andra dagarna och gå direkt på fredag?! Nähe, inte det?!?
Den mesta av min lediga tid går till djuren, så även idag. Tog mig dock lite egentid för att färga ögonbrynen och fixa till naglarna. Har totalt promenerat 1,4 mil idag och inget ovanligt. Bara tog mig i kragen och mätte. Kul att veta att man faktiskt promenerar hundar mer än en mil dagligen!*Tumme upp*
Det blir veterinärbesök med pålle nästa måndag....Ringde idag, men då pålle inte har feber, kunde det vänta...
Ska fortsätta rida också!:-D Får bli nattaridning imorgonkväll.
*Gäsp* Morden i Sandhamn, sen blir det bingen.
//

Av djurenojag - 8 december 2013 19:24

Hundpromenad och ridning. Lite kaffe och hårfärgning på det. Nu har jag äntligen börjat tina upp (nytänd brasa i kaminen) och då är det dags att gå ut med hundar igen och fylla hästvatten:-/ Adventsgranen på altanen har rasat omkull och foten har frusit fast. Det ryker in både i pannrummet och vardagsrummet. Ungkarlsmaten var förjäkla tråkig och torr.
Var tog den bra helgen vägen liksom???
Är det söndag, så är det! Tur att jag är ledig imorgon! Ska nog unna mig ett glas rött när jag kommer in igen. Gårdagens hällde jag ju ut:-P
Åver änd aout!
//

Av djurenojag - 8 december 2013 08:53

Av djurenojag - 7 december 2013 21:03

... Jag har helt utan att något hänt, så ont i högerknä att jag nu knappt kan stödja på benet!:-O Hoppas att der bara är någon nerv i kläm?!!
... Kom på den lilla svarta att ha H O P P A T upp på torktumlaren - för att vräka i sig all kattmat.
Skällde på honom, sen kärlek. Efter det gick han raka vägen ut i tvättstugan för att stoppa in huvudet i kattlådan! :-S
Och det efter att han hoppat upp på trimbordet, därifrån nått rullkorgen, och tuggat sönder alla balsamsprayflaskor, diverse kammar och borstar!
Påhittig liten skit!:-) Ack så älskad! Vet bara inte om jag ska skratta eller gråta? Hussen skrattar!
Innan allt detta hände, spillde jag ur mitt vinglas över hela vardagsrumsbordet...
Hä gå ba nu?!?!
//
.

Av djurenojag - 7 december 2013 16:55

Morgonen bjöd på -8 C och en underbar promis med familjen "De Bästa"!:-) Hela sexligan, hussar, mattar och kameror. In i värmen och frukost tillsammans!! Så mysigt!!!
Sen blev det ridning!! Förvisso en barbacka skrittur, men det är igångsättandetid och vi börjar mjukt:-) Kändes som de tyckte det var skoj att komma ut ialla fall.
Sen har jag pyntat det sista och städat. Är precis klar. Så nu ska jag hälla upp ett glas rött och sätta mig i fotöljen. Ingen idé att slänga sig på soffan, för då somnat jag. Tror hussen skulle uppskatta om jag är vaken efter 21 nångång;-P Brukar somna vid 8 på sofflocket och vakna framåt läggdags vanligtvis, haha...
Fågelhusen är påfyllda, så nu hoppas jag få avnjuta frukost imorgon till synen av lite Domherrar, talgoxar, gul och grönsparvar mm. Tror även Pjakkur skulle uppskatta den synen:-D Imorgon tror jag det blir hårdag, på både vovvar och matten. Bort med gråa hårstrån och rödfärg!!
//

Av djurenojag - 6 december 2013 19:39

Blev inte en lugn dag och helt sist blev jag inte, även om jag försökte;-P
Snart borde Sven kila vidare. Jag är pizzamätt och har kastat mig under filten. Imorgon SKA jag upp på hästryggen igen och längtar...
Även om jag har hundar som älskar snö, så har de inte varit helt taggade på att vara ute så mycket som möjligt idag. Vid den här tidpunkten brukar åtminstone Krakki suttit tjugo gånger och ylat/skällt omvartannat, för att få komma ut. Inte en enda gång hitintills:-) Hanna hade pysslat om hästar och hussen hade tänt alla ljus i huset!!! Det är till att bli bortskämd!<3
Som vanligt vid den här tiden på dygnet, längtar jag bara tills man får krypa ner under täcket. Och NEJ! Jag tänker då inte glo på någon Idol-final! Never Ever!!

Hej mitt vinterland...

Av djurenojag - 6 december 2013 06:44

Nu faller snön. Även det ger en form av dov tystnad. Och visst blir det allt lite ljusare utomhus? Fredag!
Antingen blir det som vanligt - en full ruschfredag på jobbet, eller så väljer folk att stanna hemma i snöyran. Det visar sig. Oavsett så har jag lovat att komma först och gå sist idag;-) Haha!! Mina kära kollegor lät ju mig komma iväg till huvudstaden förra veckan och fick slita hund... Så idag är det min pay back-dag:-)
Sen ska vi hålla tummarna för en annan kollega, som ska köra bil till Boden och delta i SM i kaninhoppning!! Hur coolt som helst juh!
Tiden rinner iväg när man har "skoj".
Kör försiktigt idag!
//

Av djurenojag - 5 december 2013 15:49

Kom s t o r a dasslock till snöflingor, som övergick till regn, som enligt SMHI ska övergå i snö...Vinden har dock eskalerat lite. Hann rensa trädgården från hundbajs innan det blev vitt på backen! Nu kuras det med brasa i kaminen och eldas för fullt för varmvatten i pannrummet. "Snart så vovvar, klarar ni er inte längre:-)"

Strömmen kom tillbaka exakt on time!! I ärlighetens namn var det ganska skönt. Allt sus & brus som finns, som man är så van att höra, att det inte hörs försvinner.

Har tagit bort min "blogg länkad till Facebook". Kanske kommer den åter. Men för stunden känns det bättre att den som nu vill läsa får göra sig kraftansträngningen och gå in på bloggen 'manuellt'. Så enormt spännande är den ändå inte:-D
Den är ju min ytliga dagbok bara.
//

Presentation

Oäkta dalkulla med djur som yrke, hobby och livsstil.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards