Djuren och Jag

Alla inlägg under december 2011

Av djurenojag - 15 december 2011 17:56

Sådärja! Efter ett galet dygn och lite till i U-a, så har jag anlänt hemmets ljuva vrå.....Hade en helt sjukt galet härlig dag på jobbet igår. Full fart! Fullbokade upp över öronen, men allt flöt på så himla bra och alla djurägare är såååå trevliga så här års. Helt underbart! Raggardusch och lite sminkning, sen blev det ett personalmöte, innan julbord och bowling på Bowlaget!



Inte världens godaste julbord tyvärr, men vi hade mycket trevligt och många glada skratt.....och lika många svordomar när det inte gick så bra i bowlingen. Har nog aldrig spelat så dåligt någonsin, men skyller helt klart på att jag hade för få promille i blodet! Med lite mer, brukar det gå som en dans! Märks att man varit stammis, när ena bartendern undrar varför det var så länge sen jag var där;-) Förklarade min flytt hit och då fattade han ju att det var lite långt bort för att bara smita in och bowla sisådär en 3-4 ggr i veckan;-))))


Natten tillbringades hos kära kollegan L med familj! Hade världens mysmorgon med L och dottern...och vovven!!

Fick titta på en massa underbara pippisar av olika sorter...vaktlar, stora och små, höns och tuppar av olika raser samt det vackra duvparet som fick tvillingar igår! Ok, de var asfula - men blir säkert söta som socker inom kort!

Fick underbara julklappar!!!!!!!

Så med andra ord, ett superkanondygn!

2 timmars bilresa hem och sen mötte maken upp vid affären och vi storhandlade. Sen hem för att gosa med mina 2 lurviga killar och pussa på de lurviga i hagen. Härligt att gå en vovvepromis! Tänk att man kan sakna en promenad bara efter ett dygn! Galet!

Nu ett glas rött medans det är dags att "Floyda" lite i köket!

//

Av djurenojag - 13 december 2011 21:25

Men nu har jag mejlat Bloggplatsen 3 ggr och frågat om deras app, men får inget svar, och det tycker jag  är höjden av icke existerande service mindness!!! Och nu ska jag "bragga" lite, för finns det några som har 100% service mind-het, så är det L och jag!!! :-) Blir galen när folk sitter på serviceyrken och inte beter sig därefter!

Det var dagens aggression!:-)

 I måndagsmorse kl 3 brände jag och svägerskan t/r till Ullared. Var rätt matt efter 92 mils bilkörning i kasst väder och dessutom rätt besviken på att de hade väldigt dåligt urval på Gekås. Kom inte hem med mycket....Men vi hade en kul hemresa, som urartade efter ett tag, då vi "lekte" billekar för att hålla motivationen uppe. Slutade med yrken, där sista bokstaven i yrket blir första bokstaven i nästa...Enbärsplockare och toalettborsterengörare är bara ett litet urval:-)


Idag blev det Borlänge och kiropraktorbesök! Jäklar, idag fick han till det:-D Har aldrig varit med om knastrande och knakande, men jisses, nu kan jag både vrida på huvudet och gå ordentligt:-) Tror inte att han skulle bli överväldigande glad om han visste att jag fyllde på 90 kg hö i hökorgen när jag kom hem, eller bar 60 l vatten till hästarna i stallet:-/ ........... Men jag s k a vara rädd om mig. Nytt besök nästa vecka!

Sen kom käraste familjen G och älskade "gudsonen" Samo på besök! Stackars jycke.....Pussar och kramar nästan ihjäl honom och kan inte sluta!!!! :-)))) Trevlig fikastund!!


Snart ska jag prova utstyrsel, för imorgon är det dags för jobb ( massa inbokningar - lövely) personalmöte, julbord, discobowling och partykväll. Kommer hem när jag är körbar på torsdag och då iväg på BHK - sektormöte. På fredag ska nog lilla Ebbsan vara här på förmiddagen. Så ska komma på lämplig r o l i g aktivitet och sen skola hela helgen med både prov och framförande... Puh!!! Tänkte att nästa vecka kanske ska bli lite lugnare...........

Nåja, det var min lilla vecka i stora drag. Ser fram emot Sushilunchen imorgon!! *mums*

//

Av djurenojag - 11 december 2011 12:21

Snart är julen både här och över:-) Och nu är det inte mer än 12 dagar kvar och sen vänder det och vi går emot ljusare tider! Härlig förmiddag, då R-M och Samo kom och vi gick en härlig förmiddagspromenad till flygplatsen. Där kom husse och hämtade oss, för att det inte skulle bli för lång promenad för Lilleman!

Jättehärligt!! Lite bilder på de bästa blev det också såklart!



Gott med snö och lite vilopaus !

   

- Men hallå!!!!! Hör ni inte!!!!!????


 

- Okej, en liten stund kan jag väl posera för fotografering, men s k y n d a er!!


 

- Titta vem som kan värma snoken med tungan. Gör om det om ni kan!! :-D


 

- Det var väl ett evigt knäppande med era kameror!! Hur kul tror ni det är att sitta still?!!


  

Äntligen!!! Yiiiiihaaaaaa!!!!!




Av djurenojag - 10 december 2011 19:14

Ok, nu är det besvisat att pållar faktiskt kan vila sig i form;-) De har stått i en vecka och idag gick de båda två så otroligt bra:-) Nu kan man ju rida på åkrar, så det blev volter i djupsnö i alla gångarter och de var så duktiga så:-)

Tror matten blev tröttare än dem.

Härligt var det ialla fall, att ta mig upp på ryggarna igen! Det är något visst och något filosofiskt över att rida ut i naturen, trots -6 grader...men soligt! :-)

Sen blev det stressigt in i duschen för att senare bege oss till svärföräldrarna på födelsedagsmiddag. Gott! Jag är mätt så jag skulle kunna spricka, men ändå sugen..............Vet dock inte vad jag är sugen på. Jobbigt I -landsproblem!

Maken har tagit sig ut i garaget för att pyssla om lilla fröken snöskoter och själv har jag kastat ner mig i soffan med misse, vovve och ett glas rött! Älskar egentid!! Är nåt speciellt med egentid! Tror jag är född till ensamvarg;-D Eller också så är det så enkelt som att är man uppvuxen på landet där det var få lekkamrater, så fick man lära sig att aktivera sig själv! Arv & miljö helt enkelt!

Ska nog måla lite naglar och wordfeuda:-)

//

Av djurenojag - 9 december 2011 21:54

Ok, nu ska jag göra detta klart, en gång för alla och sen l o v a r jag att jag ska sluta tjata! Lovar! Ja, jag lovar faktiskt!

Jag H A T A R vinter!!! Jag H A T A R snö!! Jag H A T A R kylan!!!! Jag H A T A R mörkret!!

 

Den som tycker det är så idylliskt och vackert, fint och härligt har aldrig tagit i en snöskyffel va?!

Har varit ute halva dagen med att skotta mig ut från huset, fram till hästarna. Staketet rasat på en sida, så fixat det och hämtat tillbaka hästar som klivit över , samt traskat i decimeter hög blötsnö och "skakat" tråd. Fylla på hökorgen till hästarna i plufsande snö.

Sen hade sidorna på höförrådet blåst sönder, så till och fixa det....OCH skottat fram stallet!! Dyngsur och iskall när jag kom in! Blä! Fy! Usch!

Kloffar på hundtassar stora som fotbollar!!


Okej, nu har jag beklagat mig så det räcker för detta år, så som sagt....lovat nu att jag inte ska gnälla så här mycket igen!!


Annars då?! Jodå, prima fisken. Förkylningen har övergått till enbart en envis hosta, skatteåterbäringen har anlänt och jag drar söderöver på måndag på blixtvisit, sen julbord och discobowling med finfina kollegorna och så skola hela nästa helg! Yiihaaa!!  Hur var det nu? Det ska kännas att man lever va?

Maken och jag säger titt som tätt att vi ska boka upp en dejt med varandra, men vi får aldrig ihop våra scheman. Och nu börjar skotersäsongen. Så kanske att vi hinner med den där dejten i april/maj kanske:-D Fast som jag sagt tidigare, så tycker jag att det är så himla kul att vi har våra egna intressen. Vi vet var vi har varandra, så svartsjuka eller annat groll existerar inte:-D Toppen!


Längtar tills pållarna får sulor på fossingarna för nu har de vilat i 5 dagar och min abstinens är STOR!!

På söndag blir det nog lite bus med Samo & CO också!! Åh vad jag längtar!!! Är så ljuvligt att snusa puppispäls!!

Bäbisar söta?! Nä....Hundvalpar är SÖTA....Bäbisar blir söta när de blir barn!


Tjing då!

//



Av djurenojag - 9 december 2011 11:00

Jaha?! Var är snöstormen?! Inte mycket till storm här inte, men kanske 1 dm blötsnö har fallit under natten. I vilket fall som helst så är dagen avsatt för arbete:-) Husse jobbar hemifrån och tog morgonpromisen med vovven, så jag kunde gå raka vägen utan att passera gå , till mitt kontor.

Håller på med massor av research inför examensarbetet........

Så, då ska jag väl inte sitta här och pyssla med allt annat, som helt plötsligt känns jätteviktigt;-)

//

Av djurenojag - 8 december 2011 19:28

Så mycket gott som kan avhandlas via telefon. Vad gjorde man utan telefonernas tid?! Ja, nu pratar jag fasta telefoner:-) Min generation är uppväxt u t a n att det fanns mobiltelefon och jag minns det än idag, vår första mobiltelefon. Stor som ett hus, med ett batteri tyngre än ett bilbatteri och en antenn liknande en biljardkö. Men shit vad häftigt det var att ringa ifrån bilen liksom!! Hallå!!! :-D

Oj, svävade ut lite där.......

Kvällssamtal med bästaste kollegan:-) Nu händer det saker på alla plan och i slutänden kommer det att bli TOPPEN!

Det sorgliga är att hur snäll man än är, så får man skit för det, men nu blir det ändring! Kommer att bli suveränt! "Man ska klättra uppför många taggar innan man når rosen" ( Wooo, ett citat jag kom på alldeles själv, alldeles nyss)! *copyright* Haha!


Mätt i magen och djuren har fått både promenader och mat. Så nu blir det soffhäng och uppladdning! Imorgon blir det jobb och plugg för hela slanten, vilket passar bra efter utlovad snöstorm!

//

Presentation

Oäkta dalkulla med djur som yrke, hobby och livsstil.

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards